Taksi sa vozilima na električni pogon počinje sa radom do kraja sedmice - Vijesti.me
SASTANAK VUKOVIĆA SA PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE "VENN TOUR"

Taksi sa vozilima na električni pogon počinje sa radom do kraja sedmice

Vuković izrazio uvjerenje da će se u narednom periodu taksi firme i udruženja sve više opredjeljivati za pružanje usluga vozilima na električni pogon

Sa sastanka u Podgorici
Sa sastanka u Podgorici (Foto: Pg biro)

U Podgorici će do kraja sedmice početi sa radom taksi prevoz sa vozilima na električni pogon. 

To je saopšteno nakon sastanka gradonačelnika  Ivana Vukovića sa predstavnicima kompanije „Venn tour“ na čelu sa vlasnikom Ahmetom Avcijem, koja će pružati usluge taksi prevoza automobilima na električni pogon.

“Čini me izuzetno zadovoljnim što Podgorica dobija prvu taksi službu  sa automobilima na električni pogon i što ćemo biti prvi grad u regionu  koji dobija usluge prevoza građana Tesla električnim   vozilima”, istakao je Vuković izražavajući uvjerenje da će se u narednom periodu taksi firme i udruženja sve više opredjeljivati za pružanje usluga vozilima na električni pogon.

Gradonačelnik je, podsjetio, da je Podgorica nedavno dobila i  prvu javnu punionicu za električna vozila, naglasio da će gradska uprava u narednom periodu intenzivno raditi na izgradnji određenog broja  električnih punionica sa brzim punjačima kako bi obezbijedili neophodne  uslove za korišćenje električnih vozila.

On je saopštio da će nadležne gradske službe u tom cilju, u saradni  sa zainteresovanim partnerima, u narednom periodu raditi na izradi mape Podgorice sa potencijalnim električnim punionicama, gdje god postoje propisani tehnički uslovi, kako bi na taj način dodatno afirmisali korišćenje električnih automobila.

Vlasnik „Venn tour“ Ahmet Avci je saopštio da je to samo početak uspješne saradnje sa Glavnim radom i iskazao zainteresovanost za partnerstvo i saradnju sa gradskom upravom i u drugim oblastima od obostranog interesa i značaja.


Vidi sve komentare