Tivat: Olujna bura odnijela barku, radnici spaseni

Prema riječima komandira Službe zaštite Zorana Barbića odmah je angažovan brzi gumenjak službe bezbjednosti marine Porto Montenegro čija je posada na moru presrela čamac sa dvojicom radnika i doteglila ga do obale Ostrva cvijeća gdje su dvojicu muškaraca preuzeli vatrogasci i služba Hitne pomoći
4 komentar(a)
More, Tivatski zaliv, Foto: Siniša Luković
More, Tivatski zaliv, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.12.2016. 14:20h

Dva radnika spasena su danas oko 14.30 sati iz mora u Tivatskom zalivu nakon što je olujna bura odnijela malu barku u kojoj su se nalazili.

Prema nezvaničnim informacijama oni su iz malog čamca sa morske površine radili na skidanju djelova polupotopljene olupine drvenog broda "Independia" u Bonićima.

Nakon što im se pokvario motor, bura je dvojicu ljudi u čamcu odnijela iz uvale Bonići i talasi i vjetar su ih nosili južno prema Kalardovu i Ostrvu cvijeća.

Mobilnim telefonom su pozvali policiju u pomoć, a policija je obavijestila Službu zaštite i spasavanja opštine Tivat.

Prema riječima komandira Službe zaštite Zorana Barbića odmah je angažovan brzi gumenjak službe bezbjednosti marine Porto Montenegro čija je posada na moru presrela čamac sa dvojicom radnika i doteglila ga do obale Ostrva cvijeća gdje su dvojicu muškaraca preuzeli vatrogasci i služba Hitne pomoći.

Osim hladnoće i dosta straha, dvojica radnika na sreću u ovom incidentu nisu pretrpjela nikakve posljedice.

Bonus video: