Tivat: Ukrasiće kancelarije za 10.000 eura - Vijesti.me
7,7 MILIONA ZA NABAVKE

Tivat: Ukrasiće kancelarije za 10.000 eura

Planom Opštine predviđeno 30.000 eura za kupovinu dva nova službena automobila

Snežana Matijević
Snežana Matijević (Foto: Opština Tivat)

Opština Tivat ove godine će potrošiti 7.769.400 eura za robu, usluge i  radove.

Prema Planu javnih nabavki lokalne uprave za 2018. godinu, za usluge će biti potrošeno 169.200 eura, za radove 7.153.000 eura, dok će nabavka raznih roba gradsku kasu koštati 447.200 eura.

Najviše novca kada je o robama riječ , lokalna uprava na čijem je čelu Snežana Matijević potrošiće za kupovinu novog i za sada još zvanično neodređenog biljnog sadnog materijala, kojim će zamijeniti od surlaša uništene velike palme. Za to je u budžetu predviđen iznos od 100.000 eura, dok će 60.000 biti izdvojeno za kupovinu specijalnog malog vatrogasnog vozila za Službu zaštite i spasavanja. 

Tivat
Tivat(Foto: Siniša Luković)

Lokalna uprava i ove godine planira da obnovi sopstveni vozni park, pa je Planom predviđeno 30.000 eura za kupovinu dva nova automobila.  

Opština planira da ove godine potroši 10.000 za nabavku sobnog dekorativnog bilja kojim  gradski činovnici i funkcioneri  ukrasiti svoje radne prostorije.

Kada je riječ o radovima, najviše novca - 3,2 miliona eura, opredijeljeno je za drugu fazu izgradnje MR1 pristupne saobraćajnice kompleksu Luštica Bay. Predviđeno je da se tender za te radove raspiše do kraja mjeseca, iako još nije gotova ni gradnja prve faze te saobraćajnice koju je firma „Toškovići“ iz Podgorice, prema ranijim najavama iz lokalne uprave, trebalo da završi još krajem novembra prošle godine. 

Za još jedan projekat koji lokalna uprava već dugo obećava a nikako da započne graditi - lungo mare pješačku stazu i uređenje obale na Belanima, predviđen je iznos od 1,1 milion.

U Plan javnih nabavki uvršteni su i projekti gradnje novih raskrsnica - kružnih tokova na Jadranskoj magistrali. Kružni tok kod stare zgrade Opštine koštaće 450.000 eura, a planirano je da se tender raspiše u aprilu. Toliko će koštati i drugi kod „Samcommerca“ u Kukuljini, za koji je raspisivanje tendera planirano u junu.

Opština planira da u izgradnju kanalizacione mreže uloži 150.000 eura, 200.000 koštaće nastavak izgradnje saobraćajnice u Cavovcu, dok je 300.000 planirano za izgradnju nove saobraćajnice na Gornjem Seljanovu, koliko i za Dnevni centar. Isti iznos planiran je i za projekat izgradnje sportskih terena u Donjoj Lastvi.

Opština i ove godine planira da pare poreskih obveznika Tivta troši na projekte koji se moraju finansirati iz državnog budžeta, pa je 90.000 eura planirano za popravak krova zgrade OŠ “Branko Brinić“, odnosno zamjenu bravarije  na zgradi Srednje škole “Mladost“.