Tripković: Vlada sa Institutom nezakonito prodaje i moju zemlju

Jovica Tripković ističe da je Dušan Radović Krušo lider Izbora koji sa DPS čini vlast, u Herceg Novom dobio glasove Novljana jer je u predizbornoj kampanji, između ostalog, obećavao da neće biti prodaje Instituta koja je u suprotnosti sa voljom i interesima građana
1295 pregleda 14 komentar(a)
Jovica Tripković, Foto: Slavica Kosić
Jovica Tripković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.08.2015. 17:34h

U sklopu zemljišta Instituta Dr Simo Milošević u Igalu, čiju je prodaju Vlada Crne Gore odobrila kompaniji IWG, je i 9.000 metara kvadratnih koje pripada porodici Tripković, tvrdi ugostitelj i vlasnik Radija Ponta Jovica Tripković.

"Nezakonito i nemoralno je da nam po drugi put otimaju zemlju koju su moji preci stekli radom i nasljeđem", kaže za "Vijesti" Tripković, koji je bio kandidat za predsjednika Opštine Herceg Novi 2009. godine.

Pojašnjava da je riječ o zemljištu u Igalu sa lijeve i desne strane Jadranske magistrale, od Šišteta do Sportskog centra, ukupne površine 63.000 kvadrata, koja je eksproprisana bez naknade 1952. godine.

Dio zemlje je bio pod vinogradima, a bila je izgrađena i velika konjušnica. Parcela od blizu 10.000 kvadrata je opredijeljena Institutu Igalo za potreba gradnje Druge faza Instituta-Mediteranski centar.

Tripković pojašnjava da je on kao nasljednik te zemlje u Igalu podnosio zahtjev Regionalnoj Komisiji za povraćaj i obeštećenje u Baru, za povraćaj njegove zemlje i da je u hercegnovskom katastru stavljen teret na vlasnički list Instituta.

Tripković ističe da je Dušan Radović Krušo lider Izbora koji sa DPS čini vlast, u Herceg Novom dobio glasove Novljana jer je u predizbornoj kampanji, između ostalog, obećavao da neće biti prodaje Instituta koja je u suprotnosti sa voljom i interesima građana.

"Lako je Radoviću trgovati tuđom imovinom", kaže Tripković i ističe da "je borba za imovinu njegovih predaka i borba za budućnost njegovog sina Marka".

Ogorčeni Tripković najavljuje nastavak borbe za, kako kaže otetu imovinu, svim pravnim sredstvima, a ako bude trebalo ići će do Međunardnog suda pravde u Strazburu.

Bonus video: