UDG: Kredit za zgradu dobijen u regularnoj proceduri

"Obaveze prema CKB banci, po osnovu tog kredita, redovno se plaćaju i izvršene su do februara naredne godine", saopštila je PR služba Univerziteta
2 komentar(a)
UDG, Foto: Arhiva "Vijesti"
UDG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.11.2013. 19:15h

Kredit za izgradnju zgrade Univerziteta Donja Gorica (UDG) uzet je od Crnogorske komercijalne banke (CKB) u regularnoj proceduri i pod tržišnim uslovima, saopštila je PR služba Univerziteta.

U reagovanju povodom pominjanja kompanije Univerzitats, osnivača UDG-a, u jučerašnjoj raspravi u parlamentu, navodi se da je novac od kredita korišćen namjenski, za izgradnju zgrade površine 17.000 kvadratnih metara.

Iz UDG-a su naveli da se zgrada koristi isključivo u svrhu obrazovnih i naučno-istraživačkih aktivnosti.

"Obaveze prema CKB banci, po osnovu tog kredita, redovno se plaćaju i izvršene su do februara naredne godine", kaže se u reagovanju.

Navodi se da na UDG-u trenutno status studenta ima oko 2.500 studenata na osnovnim, postdiplomskim i doktorskim studijama, i da se nastava organizuje na devet fakulteta, u okviru 12 redovnih studijskih, oko 30 postdiplomskih i tri doktorska programa.

"Ove godine Univerzitet je upisao 12 odsto od ukupno upisanih studenata na svim visokoškoliskim ustanovama u Crnoj Gori, od čega 20 odsto od ukupnog broja lučonoša, odnosno najboljih svršenih srednjoškolaca“, kazali su iz UDG-a.

Na Univerzitetu je, kako su naveli, angažovano oko 300 profesora i saradnika, kako iz zemlje i regiona, tako i iz svijeta.

"UDG učestvuje u realizaciji oko 30 međunarodnih i nacionalnih naučno-istraživačkih projekata, i sarađuje sa oko 40 univerziteta iz regiona i svijeta", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: