Upravni sud poništio peto rješenje MUP-a na žalbu Džomića - Vijesti.me
privremeni boravak

Upravni sud poništio peto rješenje MUP-a na žalbu Džomića

„Ne očekujem da će im se obrazi zacrvenjeti nakon ovog šamara koji su po ko zna koji put dobili", kazao je Džomić

Velibor Džomić
Velibor Džomić (Foto: Luka Zeković)

Upravni sud je poništio drugostepeno rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kojim je ranije odbijena žalba protojereja Velibora Džomića zbog odbijanja zahtjeva za odobrenje privremenog boravka po osnovu spajanja porodice.

Džomić je u izjavi dostavljenoj agenciji MINA naveo da je Sud usvojio njegovu tužbu i svojom presudom poništio peto po redu drugostepeno rešenje MUP-a.

„Sud je utvrdio da je MUP, pod dirigentskom palicom ministra Raška Konjevića, kršio zakonske propise i u petom po redu postupku po mom zahtjevu iz sada već daleke 2011. godine“, kazao je Džomić.

Prema njegovim riječima, presuda Upravnog suda pokazuje da se Konjević, kao i njegov prethodnik Ivan Brajović, po direktnom nalogu (predsjednika Skupštine) Ranka Krivokapića, samo verbalno zalažu za pravnu državu, vladavinu prava i poštovanje ljudskih prava.

„Ne očekujem da će im se obrazi zacrvenjeti nakon ovog šamara koji su po ko zna koji put, svi zajedno, dobili od nadležne sudske vlasti Crne Gore. Ipak, moram da priznam da junački trpe i ćute misleći da mogu sve što im padne na pamet“, naveo je Džomić.

On je rekao da mu je, u svemu ovome, žao Konjevića „izvanjeg ministra unutrašnjih poslova Crne Gore, koji se, na žalost, pokazao mnogo većim poslušnikom Krivokapića od Brajovića“. 

„Oni su mi, sad slobodno mogu da kažem, postali zabava i hobi“, dodao je Džomić


Džomić je ocijenio da Krivokapić i Konjević svojim postupcima ponižavaju Crnu Goru i njene institucije.

„Krivokapić i Konjević ne samo da ovakvim nedjelima ponižavaju Crnu Goru, Vladu i ministarstvo nego i stvaraju atmosferu apsurda u kojoj je moguće da jedan izvanjac Konjević, koji kao zmija noge krije mjesto rođenja u Bosni, može da postane i ministar unutrašnjih poslova, ali jedan sveštenik Pravoslavne crkve ne može da dobije ni privremeni boravak“, naveo je Džomić.

On je rekao da očekuje da ovih dana dobije poziv na ponavljanje postupka, koji je već ušao u četvrtu godinu.

„Oni su mi, sad slobodno mogu da kažem, postali zabava i hobi“, dodao je Džomić.