Vatrogascima stara oprema, komandiru novi džip od 70.000

Pješčić je prije tri dana prilikom treninga vatrogasaca Milikiću bacio šljem i drmusao ga
0 komentar(a)
vatrogasci, Foto: V. Belojević
vatrogasci, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 20.10.2011. 17:23h

Predstavnici iz dva sindikata koji djeluju u sklopu Službe zaštite i spasavanja najoštrije su osudili ponašanja komandira Radomira Pješčića prema vatrogascu Predragu Milikiću.

Pješčić je prije tri dana prilikom treninga vatrogasaca Milikiću bacio šljem i drmusao ga, tvrdeći da nije bio namješten pravilno te da mu jakna nije zakopčana kako treba.

Milikić je nakon toga podnio Centru za bezbjednost krivičnu prijavu protiv Pješčića, a u Osnovnom sudu je podnio i privatnu krivičnu prijacvu zbog povrede ljudskih prava.

"Vijesti" su ranije pisale da su podgorički vatrogaci, tokom čitave ljetnje sezone, gasili su požare bez dana ličnog osiguranja

"Napominjemo da je zbog verbalnog djela jedan kolega suspendovan četiri mjeseca i kažnjen 30 odsto na platu i sa mjesta komandira raspoređen na mjesto portira", poručili su sindikalci.

Oni naglašavaju da radnici Službe zaštite i pored neadekvatne opreme i starih vozila do sada se nisu bunili iz razloga besparice i štednje novca.

"Međutim, to nije obostrano jer je komandir usred štednje kupio novo vozilo 'rendž rover', vrijedno oko 70.000 eura i pored vozila 'dačija' koje, takođe, koristi. Komandir je zadnju godinu dana kaznio više radnika novčanom kaznom u iznosu od 15 do 30 odsto bez vođenja disciplinskog postupka", kazali su iz sindikata.

"Vijesti" su ranije pisale da su podgorički vatrogaci, tokom čitave ljetnje sezone, gasili su požare bez dana ličnog osiguranja.

Bonus video: