Večeras počinje Barski novogodišnji hepening

U četvrtak 31. decembra pozornicu od 21:30 preuzimaju „Legende“, a „Galija“ počinje nastup u 23:00h
101 pregleda 0 komentar(a)
Bar ukrasi, Foto: Radomir Petrić
Bar ukrasi, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 28.12.2015. 09:10h

Na trgu Vladimiras i Kosare večeras počinje sedmodnevni „Barski novogodišnji hepening“ , čije su glavne zvijezde u najluđoj noći „Galija“ i „Legende“.

TO Bar i Opština Bar potrudili su se da do 4. januara 2016. svakodnevno od 16 do 21 h na trgu bude različitih programa, a koncertnu seriju večeras od 19 sati otvara duo klasične muzike Safet Drljan, harmonika, i Dina Desančić, violina, za kojima nastupaju „Grim band“, Folklorni ansambl „Rumija“ i „Padrino band“.

Sjutra u istom terminu nastupaju Hari Babaić, KUD „Jedinstvo“ i Etno grupa „Zora“. U srijedu od 19-21 sviraju i pjevaju Renata Perazić i „Pljevaljski tamburaši“.

U četvrtak 31. decembra pozornicu od 21:30 preuzimaju „Legende“, a „Galija“ počinje nastup u 23:00h.

Prvog januara nastupaju Aleksandra Vojvodić Jovović i Bojana Kukić, te „Akademia“ sa Teom Šuftom, 2. januara Mićo Vujović i Nemanja Bogićević, a 3. januara orkestar Omera Hodžića i Rajo Simonović, te Ema Čivović.Tehničari podgoričkog TAKT-a juče su već postavili pozornicu na trgu.

Sva stabla na platou ukrašena su reflektorima i raznobojnim svjetlećim trakama, a ovakva iluminacija u večernjim satima izaziva neskriveno divljenje prolaznika.

Turistička organizacija Bar i Opština zahvalili su građanima na seriji pozitivnih reakcija i komentara povodom uređenja trga i novogodišnjeg programa, i ujedno pozvali stanare Topolice, a naročito zgrada oko trga koje će u koncertnoj seriji biti svojevrsne “lože“, da i sami daju doprinos prazničnoj atmosferi ukrašavanjem svojih balkona.

Na trgu su juče postavljeni i štandovi na kojima će od danas do četvrtog januara biti prodavani osvježenje, hrana i suveniri.

Za danas je zakazano i svečano otvaranje skulpture „Nulti kilometar“ koji je Turistička organizacija Bar postavila u ulici Vladimira Rolovića.

Bonus video: