Velibor Džomić: Prate me godinama

Džomić je ocijenio da je u pravnom pogledu njegov slučaj izašao iz nadležnosti MUP-a
0 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2011. 08:44h

Parohu podgoričkom Veliboru Džomiću odbijena je žalba na odluku MUP-a, koji mu ranije nije odobrio privremeni boravak u Crnoj Gori.

On je potvrdio za “Vijesti” da je juče dobio rješenje MUP-a u kojem se navodi da se odbija njegova žalba, a da je prvostepeni organ postupio po zakonu.

Zbog toga će, kako je kazao, tražiti od direktora ANB-a Vladana Jokovića da mu dostavi dosije na osnovu kojeg je MUP donio svoje rješenje, a od Upravnog suda zahtijevaće da se sa tog dokumenta skine oznaka “tajno”.

“Nijesam neprijatelj Crne Gore, ali je teško dokazivo nešto za šta ne znam ni broj akta. Ipak, iskoristiću svoje pravo i pokrenuti spor pred Upravnim sudom koji će morati da skine oznaku tajnosti sa famoznog dokumenta u kojem se tvrdi da sam državni neprijatelj”, kazao je Džomić.

Postojanje dokumenta koji je ANB dostavio MUP-u, kako je kazao, potvrđuje da se on više godina nalazi pod mjerama tajnog nadzora.

“Nijesam neprijatelj Crne Gore, ali je teško dokazivo nešto za šta ne znam ni broj akta"

“Nije poznato da je nadležni sud odobrio takve mjere, ali sve ćemo to u narednom periodu istražiti”, rekao je Džomić.

Slučaj izašao iz nadležnosti MUP-a

On je ocijenio da je u pravnom pogledu njegov slučaj izašao iz nadležnosti MUP-a, i najavio da će sa advokatom Draganom Šoćem iskoristiti svoja zakonska prava.

“Po mojoj žalbi je riješeno za manje od mjesec dana dok je za donošenje prvostepenog rješenja bilo potrebno skoro tri mjeseca iako je zakonom rok ograničen na 20 dana. Žalbe desetine drugih sveštenika i monaha u istom organu stoje neriješene i po dvije godine što samo govori o nezakonitostima i anti crkvenim aktivnostima MUP-a kao i političkoj aktivnosti čitavog slučaja”, istakao je Džomić.

MUP je odbio početkom oktobra zahtjev Džomića za odobrenje privremenog boravka. U obrazloženju, između ostalog, piše da postoje smetnje koje se odnose na nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: