Vuksanović: Maltretiraju me zbog životinja

“Šta ću u stanu da radim to je moja stvar, sve dok ne ugrožavam prava drugih. Ne pomažu, ali evo na svakom koraku odmažu”...
235 pregleda 16 komentar(a)
Danijela Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Danijela Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.12.2017. 19:34h

Vlasnica jedinog prihvatilišta za napuštene pse u Kolašinu Danijela Vuksanović tvrdi da trpi maltretiranje komšija iz zgrade u kojoj živi.

U stanu ona drži nekoliko mačaka, koje je, kao i nekoliko desetina pasa u prihvatilištu, sklonila sa ulice i brine o njima.

Nedavno je od kućnog savjeta zgrade dobila upozorenje da će je zbog držanja ljubimaca prijaviti nadležnim organima.

U opomeni se navodi da upravniku zgrade, Vusanovićeva nije prijavila držanje kućnih ljubimaca.

“Pored mačaka, u stanu su ponekad i štenad, koje njegujem dok ne ojačaju da mogu u prihvatilište. Ovo je još jedan atak sugrađana na mene. Kući savjet nema nikakva prava na to, jer mi, držanjem životinja, ne ugrožavamo zajedničke površine. Šta ću ja u mom stanu da radim to je moja stvar, sve dok ne ugržavam prava drugih. Ne pomažu, ali evo na svakom koraku odmažu”, kazala je Vuksanovićeva.

Prema njenim riječima, godinama o svom trošku i uz podršku tek rijetkih pojedinca sklanja napuštene životinje sa ulice.

Za to, kaže, nikada nije dobila podršku Opštine.

“Evo mi prjete i sudom, zbog toga što radim posao koji nadležni ne žele. Ja pomažem svojim novcem, rješavanju ogromnog problema napuštenih životinja. Neće me spriječiti u tome, iako zbog ovakvih ataka trpim konstantni stres, koji samo pogoršava moju ozbilju bolest sa kojom se borim godinama”, rekla je vlasnica prihvatilišta za pse.

Bonus video: