Za 15 dana da odaberu ko će da gradi pozorište

Komisija je nakon usvajanja žalbi konzorcijuma “Cijevna komerc”, “Grijanje” i “Geonana” i konzorcijuma “Toškovići” i “Simes inženjering” sa podizvođačem, poništila rješenje o obustavljanju postupka javne nabavke za izgradnju pozorišta, koje je Agencija donijela 4. maja tekuće godine.
1 komentar(a)
rušenje bioskopa Kultura, Foto: Luka Zeković
rušenje bioskopa Kultura, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.09.2016. 18:39h

Državna komisija za kontrolu javnih nabavki usvojila je žalbu dva zainteresovana konzorcijuma za izgradnju Gradskog pozorišta i naložila Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice da u roku od 15 dana donese zakonitu odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača.

Komisija je nakon usvajanja žalbi konzorcijuma “Cijevna komerc”, “Grijanje” i “Geonana” i konzorcijuma “Toškovići” i “Simes inženjering” sa podizvođačem, poništila rješenje o obustavljanju postupka javne nabavke za izgradnju pozorišta, koje je Agencija donijela 4. maja tekuće godine. U rješenju Agencije se navodi da je postupak obustavljen, jer u predviđenom roku nije pristigla nijedna ispravna ponuda.

Agenciji je naloženo da kompaniji “Cijevna komerc” nadoknadi troškove za vođenje postupka u iznosu od po 8.000 eura i da, po istom osnovu, firmi “Toškovići” nadoknadi troškove u iznosu od 13.474 eura. U odluci komisije se navodi da je “Cijevna komerc” žalbu na odluku Agencije o obustavljanju postupka, izjavila 16.maja, a “Toškovići” dan kasnije.

Konzorcijumi su podnijeli žalbe, kako se navodi, “zbog bitne povrede zakona, činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava”.

Bonus video: