Žabljak: Bazarom i koncertom obilježili godinu

Organizovan je „Zlatni glas Žabljaka” na kome je pobijedila Irida Karamintziou iz Grčke, koja odnedavno živi u gradu
57 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 29.12.2017. 17:36h

Humanitarnim i kulturno-zabavnim dešavanjima, đaci žabljačkih škola juče su obilježili godinu na izmaku.

Osnovci iz škole „Dušan Obradović“ treću godinu uzastopno dolazak nove godine obilježavaju novogodišnjim bazarom .

U centru grada postavili su štandove i na njima izložili svoje kreacije sa motivima prepoznatljivim za najsvečanije dane u godini.

“Ovom činu prethodila su dva mjeseca preduzetničkog učenja u sklopu koga se odvijala i ova aktivnost. Zadatak je bio da suvenire osmisle i urade pritom razvijajući preduzetnički duh, estetske navike, kreativnost i da znaju cijeniti vrijednost svog rada. U tom smislu svaki atrikal ima svoju cijenu”, kaže direktor Zoran Vojinović i dodaje da je Opština sve prvake darovala novogodišnjim paketima.

Novac koji zarade namijenjen je za vannastavne aktivnosti i organizovanje školskih radionica.

Učenici SMŠ „17. septembar“, đački parlament gimnazijalaca i učenika ugostiteljskih smjerova, u sali Centra za kulturu priredili su kulturno-umjetnički program. Uz folklor, skečeve i recitacije, organizovan je i kviz znanja, a učestovali su i đaci sa Njegovuđe i iz Šavnika. Organizovan je „Zlatni glas Žabljaka” na kome je pobijedila Irida Karamintziou iz Grčke, koja odnedavno na Žabljaku živi i uči.

“Specijalni gost bila je Katarina Grdinić, profesorica muzičkog u Njemačkoj čija su tri učenika uzela učešće u novogodišnjem festivalu. Istovremeno se odvijala i humanitarna akcija 'Izmamimo osmjeh više'. Odnosila se na ukupno građanstvo sa ciljem da se prikupi novac za djecu koja su u socijalnoj potrebi i nalaze se na evidenciji Centra za socijalni rad”, kaže profesorica Miladinka Pejović.

Bonus video: