Zarubica nasilno ušao u zgradu SSCG, Vujisić završio u bolnici

Vujisić tvrdi da su najagresivniji bili Zarubica i pripadnik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Nenad Rakočević, koji je "i ranije pokušavao da uđe naoružan u prostorije"
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2015. 18:23h

Generalni sekretar Saveza sindikata (SSCG) Duško Zarubica nasilno je danas ušao u zgradu te radničke organizacije, nakon čega je završio u policiji, a predsjednik Skupštine suprostavljenog krila Branko Vujisić u bolnici.

Vujisić tvrdi da je dobio batine prilikom "juriša" petnaestak ljudi, od kojih su neki bili i naoružani, na zgradu, što Zarubica negira.

Iz policije je “Vijestima” nezvanično saopšteno da oružje nije pronađeno kod ljudi koji su nasilno ušli u zgradu SSCG.

Vujisić je "Vijestima" kazao da su mu u KCCG rekli da je neophodno da ostane najmanje 24 časa zbog “posmatranja”, pokazavši nalaze ljekara da ima povrede glave, vrata, leđa i nogu.

On tvrdi da je Zarubica, kojeg je Ministarstvo rada nedavno upisalo kao generalnog sekretara SSCG, sa svojim ljudima provalio troje vrata i da su krenuli "u juriš na njega", kada je izašao da im objasni da ne mogu ući u prostorije:

"Vukli su me po stepenicama, udarali svuda, skoro sam izgubio svijest".

Vujisić tvrdi da su najagresivniji bili Zarubica i pripadnik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Nenad Rakočević, koji je "i ranije pokušavao da uđe naoružan u prostorije".

Ispričao je da je policiju pozvao nakon što se domogao kancelarije:

"Policija je došla, odvela je njih pet-šest, među njima i Zarubicu. Po mene je došla Hitna i na njihovo insistiranje sam prebačen u Urgentni blok... Imam povrede glave, ogrebotine po tijelu, povrede vrata, leđa i nogu, pritisak mi je bio 240/130".

Rakočević je "Vijestima" kazao da Vujisićeve riječi predstavljaju "gnusne laži", zbog kojih će ga tužiti.

"Ukoliko je zaista za medije izjavio da sam ga ja napao i da sam bio naoružan, tužiću ga... i odgovaraće".

Zarubica tvrdi da nije došlo do fizičkog kontakta:

"Stajao je na ulaz u Sindikat, širio ruke da ne prođemo, mi smo ga zaobišli i prošli i od sada ćemo koristiti normalno prostorije Sindikata”.

On i Rakočević su pojasnili da nijesu privođeni, već da su u Centru bezbjednosti dali izjave...

Ministarstvo rada je 14. maja donijelo odluku da se umjesto Marka Nikčevića za generalnog sekretara upiše Zarubica. Nakon toga, Zarubica je pokušao da uđe u prostorije SSCG, ali mu to nije dozvoljeno. Tada je dao “posljednju šansu” kolegama da na “civilizovan način izvrše primopredaju”...

Nikčević: Kriminalci Danila Popovića ne biraju sredstva

Nikčević je kazao "Vijestima" da "kriminalci Danila Popovića ne biraju sredstva", po cijenu "da nekoga liše života".

"Sa mnom je to pokušao 17. februara i nije uspio, ali na žalost ni policija ni tužilaštvo nijesu ništa preduzeli po tom pitanju, iako su dobili informaciju...".

Popović nije želio da odgovori na optužbe, kratko kazavši da je napustio SSCG i da će "sve što su rekli medijima morati na sudu da dokažu".

I predsjednica Opštinskog sindikalnog povjereništva Bara Senka Rastoder optužila je Popovića da je odgovoran za današnji upad.

Ona tvrdi da je čula da je to dogovoreno noć ranije.

Vidak Đuranović, koji je do danas podržavao Nikčevića, nije želio da potvrdi ili demantuje da se sastao sa Popovićem:

"“Ne kažem ni da jesam, ni da nijesam, to je moja lična stvar".

On je ocijenio da je odluka Ministarstva o upisu Zarubice legalna i da on ne mijenja mišljenje, već je na strani pravde: "Većina granskih sindikata je na Zarubičinoj strani...".

Galerija

Bonus video: