Port of Adria: Sindikat traži raskid ugovora

„Ova nas izjava ohrabruje i daje nadu da će na osnovu ovakvog pristupa Ministarstvo saobraćaja i pomorstva podržati naš zahtjev upućen Savjetu za privatizaciju za raskid ugovora sa Global Portsom“, istakli su Orlandić i Klisić
1 komentar(a)
Port of Adria, Foto: Radomir Petrić
Port of Adria, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 24.12.2016. 19:24h

Predsjednici sindikalnih organizacija radnika Port of Adria Dobroslav Orlandić i Luka Klisić podržali su kolege iz Luke Bar koji su, uoči zaključenja tendera za kompaniju, osudili posjetu ministra saobraćaja Osmana Nurkovića Turskoj i susret sa vlasnicima Global Portsa koji tri godine gazduje bivšim barskim terminalima.

Klisić i Orlandić su kazali da ih ohrabruje stav resornog ministarstva da imaju u vidu značaj koji Port of Adria ima za privredu države.

„Ova nas izjava ohrabruje i daje nadu da će na osnovu ovakvog pristupa Ministarstvo saobraćaja i pomorstva podržati naš zahtjev upućen Savjetu za privatizaciju za raskid ugovora sa Global Portsom“, istakli su Orlandić i Klisić.

Oni su naveli da se Global Ports obavezao da u roku od tri godine investira 13,5 miliona eura.

Tvrde da investicioni program nije realizovan jer nije urađen njegov najznačajniji dio (sanacija operativne obale), još nije nabavljen kontejnerski kran, a za “ono malo kupljenje opreme koje nije u skladu sa KAPEX planom” nijesu sigurni da služi pravoj namjeni.

Klisić i Orlandić su napomenuli da je dio uloženih sredstava za ovaj plan uzet iz sredstava redovnog poslovanja, pa se ne mogu smatrati investicijom.

Dodaju da je socijalni program sproveden u najvećoj mjeri, a ostatak se sprovodi ovih dana, što ukazuje da je poslodavcu rješavanje viška zaposlenih prioritet u odnosu na investicije.

Bonus video: