CGES da isplati blizu pola miliona eura

Očigledno je da uprkos najavi isplatu nijesu tražila četiri „veća“ manjinska akcionara jer je CGES, prema prvobitnim najavama trebalo da isplati čak 1,5 miliona
319 pregleda 0 komentar(a)
CGES, Foto: Zoran Đurić
CGES, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.12.2018. 18:51h

Crnogorskom elektroprenosnom sistemu do juče je podnijeto 11 zahtjeva akcionara za otkup akcija, koji posjeduju 571.639 akcija.

To bi, prema računici „Vijesti“ trebalo znači da će CGES po prosječnoj cijeni od 85,79 centi isplatiti ukupno 490.409 eura.

Rok za podnošenje zahtjeva nesaglasnih vlasnika koji su glasali protiv skupštinske odluke za zalaganje dijela imovine i povlačenje kredita od 20,9 miliona eura istekao je 30.novembra.

Očigledno je da uprkos najavi isplatu nijesu tražila četiri „veća“ manjinska akcionara jer je CGES, prema prvobitnim najavama trebalo da isplati čak 1,5 miliona.

„Otkup akcija nesaglasnih akcionara izvršiće se kada i ako se za njihov otkup steknu uslovi, odnosno nakon što se okončaju svi postupci za utvrđivanje postojanja eventualnih tržišnih zloupotreba, kao i svi drugi potencijalni postupci pred nadležnim organima“, saopšteno je iz CGES-a.

Bonus video: