Pokušava li da nam otme Adu?

Čaprićijevo ponašanje je, kako su naglasili, “prevršilo svaku mjeru” jer još nije upisao pravo svojine HTP-a nad zemljištem na Adi
123 pregleda 4 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Ulcinjska rivijera
Ada Bojana, Foto: Ulcinjska rivijera
Ažurirano: 17.12.2016. 19:24h

Udruženje akcionara HTP Ulcinjska rivijera žaliće se Upravi za nekretnine na rad direktora područne jedinice u Ulcinju, Dževdeta Čaprićija, saopštili su juče "Vijestima" predstavnici ovog udruženja Miroslav Purko Jeličić i Tripko Krgović.

Navode da Čaprići nije još ništa preduzeo, iako je još 24. oktobra Ministarstvo finansija poništilo Čaprićijevo rješenje kojim se odbija zahtjev Ulcinjske rivijera za upis svojine nad zemljištem na Adi. “Ministarstvo je nedvosmisleno u svom rješenju navelo da je Čaprići pogrešno utvrdio činjenično stanje i pogrešno primijenio materijalno pravo na štetu Ulcinjske rivjere”, istakli su Jeličić i Krgović.

Ministarstvo je uvažilo zahtjeve iz žalbe Ulcinjske rivijere i poništilo rješenje područne jedinice Uprave za nekretnine Ulcinj kojim je odbijen zahtjev za upisom svojine na zemljištu Ade Bojane. Posljednje rješenje donio je bivši ministar finansija Raško Konjević.

Prethodnih šest mjeseci, kako su dodali Jeličić i Krgović, bili su “izuzetno strpljivi”, ali Čaprićijevo ponašanje je, kako su naglasili, “prevršilo svaku mjeru”.

"Kako se radi o licu protiv koga je Uprava policije podnijela krivičnu prijavu upravo za zloupotrebe vezane za upis prava svojine, sasvim logično se nameće pitanje da li se i ovom slučaju radi o pokušaju otimanja imovine Ulcinjske rivijere u korist lokalnih interesnih grupa. Valja pomenuti i da je Čaprići, koji osporava kontinutet korišćenja zemljišta na Adi kao osnov za upis svojine, svojevremeno bio direktor Ulcinjske rivijere, a sada svjesno ometa njen dalji razvoj i investicione i privatizacione procese koji se najavljuju sa najviših državnih adresa”, dodali su Jeličić i Krgović.

Dodaju da bi manjinski akcionari podnijeli tužbu za naknadu višemilionske štete u slučaju da pravo svojine ne bude upisano. Podsjećaju da Turističko naselje Ada Bojana u kontinuitetu posluje u sklopu Ulcinjske rivijere, a u tzv. ”žutoj knjigi”, zemljište na Adi je navedeno kao dio imovine i osnov za ulaganje vaučera i investiranje na berzi.

Bonus video: