Marković: Vlada je spremna da podrži strane investitore koji osim kapitala, donose i nova znanja

Marković je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo činjenicom da Tosijali holding posluje u Crnoj Gori, kao i do sada ostvarenim rezultatima u nikšićkoj Željezari
1 komentar(a)
Duško Marković, Tosjali grupa, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Tosjali grupa, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.12.2016. 17:54h

Vlada je spremna da podrži strane investitore koji u Crnu Goru, osim kapitala, donose i nova znanja, kazao je premijer Duško Marković, navodeći da se time stvaraju mogućnosti za nova radna mjesta.

On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, primio danas delegaciju Tosijali holdinga, koja povodom 60-godišnjeg jubileja nikšićke željezare „Tosčelik“ boravi u Crnoj Gori.

Marković je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo činjenicom da Tosijali holding posluje u Crnoj Gori, kao i do sada ostvarenim rezultatima u nikšićkoj Željezari.

“Premijer je prenio spremnost Vlade da pruži punu podršku stranim investitorima koji u Crnu Goru, osim kapitala, donose i nova znanja. Na taj način stvaraju se mogućnosti za nova radna mjesta, što je od prioritetnog značaja u narednom periodu”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik Odbora direktora i vlasnik kompanije Fuat Tosijali, koji je predvodio Delegaciju, obavijestio je Markovića o obimu investicionih sredstava koje je ta kompanija uložila u modernizaciju proizvodnje u Tosčeliku, što će se nastaviti i u budućnosti.

“Istakao je da je Tosijali grupa proširila svoje poslovanje na tri kontinenta, i da je danas nikšićka Željezara dio velikog međunarodnog proizvodnog lanca”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: