TO Tivat usvojila budžet za 2017. godinu, ali ga ne objavljuju: Ne navode ni na šta će trošiti novac

Piše da je IO TOT-a odlučio da izdvoji dodatna sredtsva za Gradsku česmu na Trgu od kulture, kao i da se izdvoje "neka simbolična sredstva za planinarske klubove koji uvijek vrijedno i ažurno održavaju staze i doprinose razvoju izletničkog turizma"
1 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.12.2016. 16:07h

Izvršni odbor i Skupština Turističke organizacija Tivat (TOT) jednoglasno su, uz manje izmjene, prihvatili program rada i finansijski plan TOT-a za 2017. godinu, a koji je predložila izvršna direktorica Gabrijela Glavočić, saopšteno je danas iz tivatske Turističke organizacije.

U saopštenju se ne navodi koliki će biti budžet TO za narednu godinu, niti na što će i kako ona trošiti taj novac.

Piše da je IO TOT-a odlučio da izdvoji dodatna sredtsva za Gradsku česmu na Trgu od kulture, kao i da se izdvoje "neka simbolična sredstva za planinarske klubove koji uvijek vrijedno i ažurno održavaju staze i doprinose razvoju izletničkog turizma".

Glavočić je inače, na sjednici Skupštine istakla da su u finansijskom planu i programu "odvojena sredstva koja smo po zakonu dužni uložiti na arheološka istraživanja i kulturnu baštinu grada, te smo u konsultaciji sa Sekretarijatom za kulturu Opštine Tivat napravili plan daljih ulaganja".

TOT je inače, proteklih dana u kampanji promocije dočeka Nove godine, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i ostalim lokalnim turističkim organizacijama sa primorja, upoznala medije iz regiona sa programom dočeka Nove godine, koji će se ove godine po prvi put održati na tivatskoj gradskoj rivi Pine uz učešće brojnih muzičkih zvijezda iz zemalja bivše Jugoslavije.

Promocije su održane u Podgorici, Beogradu, Trebinju i Dubrovniku.

Inače, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno borave 524 zvanično prijavljena gosta što je 35 odsto bolja posjeta nego u isto vrijeme lani.

Od ukupnog broja gostiju njih samo devet su iz Crne Gore, a sve ostali su stranci.

Najviše turista, njih ukjupno 488, boravi u privatnom smještaju.

Bonus video: