Atlas grupa blokirana zbog 824.000 eura

Od novih većih kompanija koje se nalaze na listi je i Astra Montenegro investment, dio Strateks grupe koja gradi stambeno-turističko naselje na Zavali, čiji je račun blokiran 21 dan zbog 400 hiljada eura
115 pregleda 0 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2016. 07:40h

Žiro račun Atlas grupe, čiji je vlasnik Duško Knežević, u blokadi je već devet dana zbog duga od 824 hiljade eura, pokazuje lista blokiranih kompanija koje je juče objavila Centralna banka, a odnose se na 30. novembar.

Od novih većih kompanija koje se nalaze na listi je i Astra Montenegro investment, dio Strateks grupe koja gradi stambeno-turističko naselje na Zavali, čiji je račun blokiran 21 dan zbog 400 hiljada eura.

Poznata građevinska firma Tradeunique iz Budve, graditelju zgrade TQ Plaza i koja je sumnjičena da je oštetila Opštinu Budva za više miliona eura zbog čega su hapšeni njeni direktori, u blokadi je 21 dan zbog 228 hiljada eura.

Hotelska kompanija Montenegro premier Ranka Petrovića u blokadi dva dana zbog 318 hiljada eura.

Kompanija Diamond developments, čiji su vlasnici Derek Colin Mcmillen i James Frederick Budgett u blokadi je sedam dana zbog duga 24 hiljade eura. Ova kompanija je u avgustu ove godine od Ministarstva održivog razvoja dobila urbanističko-tehničke uslove za gradnju hotela u Reževićima na lokaciji Gaće. Mimoza grup, firma za razradu građevinskih projekata, čiji su vlasnici Lilia Kail i Blagoje Peković, u blokadi je dva dana zbog 168 hiljada eura.

Blokiran je račun Opštine Bijelo Polje 30 dana, a dug sada iznosi 72 hiljade eura, dok je dug Opštine Plav 19 hiljada, a blokada traje jedan dan.

Bonus video: