Zahtjev za subvencije do 1. decembra

Minimalna površina za podršku proizvodnji žitarica i krmnog bilja iznosi jedan hektar i mogu se sabirati površine na kojima se uzgajaju različite vrste kako bi se dostigla potrebna površina za subvenciju
51 pregleda 0 komentar(a)
poljoprivreda, Foto: Vesko Belojević
poljoprivreda, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.11.2016. 19:01h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja produžilo je do 1. decembra rok za podnošenje zahtjeva za subvencije u ratarskoj proizvodnji.

Minimalna površina za podršku proizvodnji žitarica i krmnog bilja iznosi jedan hektar i mogu se sabirati površine na kojima se uzgajaju različite vrste kako bi se dostigla potrebna površina za subvenciju.

“Ukoliko se sabiraju površine od dvije ili više parcela, svaka od njih mora biti najmanje površine 0,3 hektara. Za proizvodnju krompira minimalna površina za podršku je 0,50ha”, saopšteno je iz Ministarstva.

Osnovni iznos plaćanja po hektaru je do 160 eura za ratarske kulture koje se gaje za merkantilnu proizvodnju. Do 160 eura je i osnovni iznos za krmno bilje u godini sjetve i 100 eura (u narednih četiri godine).

Proizvođači ratarskih i višegodišnjih krmnih kultura kultura podnose Ministarstvu zahtjev za ostvarivanje prava na podršku sa fiskalnim računom za sjemenski materijal i kopijom prijave proizvodnje Fitosanitarnom sektoru.

Ministarstvo poziva poljoprivredne proizvođače koji su podnijeli zahtjev za subvenciju, a još nijesu registrovali gazdinstvo da to učine kako bi mogli ostvariti pravo na premiju. Zahtjevi se podnose u regionalnim kancelarijama Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji.

Bonus video: