Na prodaju imovina Ribarstva po cijeni od 258,48 hiljada eura

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik, najkasnije u roku od pet dana od otvaranja ponuda
0 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2016. 12:19h

Stečajna uprava Ribarstva raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća po ukupnoj početnoj cijeni od 258,48 hiljada eura.

Na prodaju je ponuđena oprema za preradu, konzerviranje i pakovanje ribe po početnoj cijeni od 250 hiljada eura, kao i kancelarijska i radionička oprema po cijeni od hiljadu eura, odnosno 100 eura.

Na prodaju je ponuđeno zemljište u mjestu Čukovići, kao cjelina, više katastarskih parcela u istom mjestu, koje imaju ukupnu površinu 9,62 hiljade metara kvadrtatnih. Predmet prodaje je suvlasnički dio, odnosno trećina svih katastarskih parcela, što iznosi 3,2 hiljade metara kvadratnih po početnoj cijeni od tri hiljada eura.

Prodaje se i Mercedes furgon proizvoden 1997. godine po cijeni 4,3 hiljade eura i Opel Vektra proizveden 1989. godine, kao rashod, po cijeni od 80 eura.

Prodaju se i ogrijevna drva, dva metra kubna, po cijeni od 25 eura po metru kubnom.

Ponude se mogu dostaviti do 14. decembra do 14 sati, nakon čega će biti i otvorene u Privrednom sudu.

Ponuda treba da sadrži tačan naziv, odnosno opis predmetne imovine i ponuđenu cijenu.

Pravo na dostavljanje pismenih ponuda imaju sve kompanije i pojedinci, koji ispunjavaju zakonske uslove za sticanje vlasništva nad imovinom i dostave ponude.

Ponuđač je dužan da uplati depozit u iznosu deset odsto ponuđene cijene. Manje ponuđene cijene od oglašenih, stečajni upravnik će razmotriti, ali iste ne obavezuju.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik, najkasnije u roku od pet dana od otvaranja ponuda.

Depozit kupca se zadržava i uračunava u kupoprodajnu cijenu, a u slučaju da kupac odustane od kupovine imovine, depozit mu se neće vratiti.

Stečaj u Ribarstvu proglašen je 26. jula 2013. godine.

Bonus video: