I Dejan Jovanović u trci za direktora EKIP-a

Prema Zakonu o elektronskim komunikacijama izvršnog direktora EKIP-a imenuje Savjet, na četiri godine na osnovu javnog konkursa
126 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Jovanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dejan Jovanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.11.2016. 16:51h

Bivši pomoćnik ministra saobraćaja z Dejan Jovanović predao je prijavu na konkursu za izbor novog direktora Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

On je od osnivanja EKIP-a 2000. godine do 2002. bio zaposlen u toj instituciji, a potom je radio kao pomoćnik ministra za telekomunikacije u Ministarstvu saobraćaja do 2007. godine. Od 2007. radi u kompaniji M:tel u sektoru za regulativu koji se bavi odnosima sa EKIP-om i drugim operatorima.

Preostala četiri ranije prijavljena kandidata su inženjer iz Agencije Vladan Đukanović, pomoćnik direktora Agencije Darko Grgurović, sudski vještak Predrag Boljević i jedan od osnivača i bivši tehnički direktor Moneta Miodrag Krunić.

Dosadašnji direktor EKIP-a Zoran Sekulić, koji se na toj funkciji nalazi od 2001. godine, više nema pravo da se kandiduje. Njegova prijavljena plata je 1.403 eura.

Prema Zakonu o elektronskim komunikacijama izvršnog direktora EKIP-a imenuje Savjet, na četiri godine na osnovu javnog konkursa.

Bonus video: