Tivatski aerodrom: Rekord pao, do miliona će teško

Iako je, zaključno sa 6. oktobrom, promet na aerodromu Tivat prešao cifru od 952.000 putnika, u poslovodstvu te vazdušne luke smatraju da ipak do kraja godine neće uspjeti da dostignu promet od milion putnika kome su se potajno nadali
72 pregleda 2 komentar(a)
Tivat aerodrom, Foto: Siniša Luković
Tivat aerodrom, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.11.2016. 21:10h

Za deset mjeseci ove godine preko aerodroma Tivat transferisano je 948.329 putnika, što je za 10,39 odsto više nego u istom periodu lani.

Aerodrom je već sada nadmašio rekordni obim prometa od 910,5 hiljada putnika iz 2014.

Od 1. januara do 31. oktobra na pistu pored Tivatskog zaliva sletjela su ukupno 5.633 aviona, što je 10,13 odsto bolji rezulat nego u isto vrijeme 2015.

“U oktobru smo zabilježili promet od 49.042 putnika, što je čak 22,8 odsto bolji rezultat nego u istom mjesecu lani. Tokom proteklog mjeseca prihvatili smo i opslužili 309 vazduhoplova, što je takoše povećanje u odnosu na lani kada smo u oktobru imali 295 aviona“, kazao je juče “Vijestima“ direktor Aerodroma Tivat Jovan Mačić.

Iako je, zaključno sa 6. novembrom, promet na aerodromu Tivat prešao cifru od 952.000 putnika, u poslovodstvu te vazdušne luke smatraju da ipak do kraja godine neće uspjeti da dostignu promet od milion putnika kome su se potajno nadali.

Razlog tome je činjenica da se, nakon završetka turističke sezone, značajno smanjuje obim saobraćaja, pa je tako na primjer, juče iz Tivta bilo svega pet letova na redovnim linijama za Beograd i Moskvu.

“Mislim da ćemo se primaći toj 'magičnoj cifri' od milion, ali da će nam nedostajati par hiljada putnika da je nadmašimo. Razlog tome je činjenica da je proteklih mjeseci zbog loših meteo uslova više aviona umjesto u Tivat sletjelo u Podgorici ili Dubrovnik, pa će nam sada nedostajati upravo ti putnici da prvi put u istoriji aerodroma, u konačnom skoru 'probijemo' cifru od milion putnika. Ipak, ovo nam je bila veoma uspješna godina u kojoj smo već sada ostvarili rekordni rezultat“, istakao je Mačić

Bonus video: