Vlada dala saglasnost: Pola miliona će dati za zarade

"U tom smislu od izuzetnog značaja je nabavka poslovnog prostora čemu će se posvetiti posebna pažnja u 2017. godini. U finansijskom smislu to bi imalo pozitivan efekat jer bi se umjesto novca za dugoročnu zakupninu iznajmljenog prostora obezbijedili uslovi za rad u sopstvenom prostoru i postigle značajne uštede,” navodi se u planu
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 29.10.2016. 12:56h

Vlada je juče dala saglasnost na poslovni i finansijski plan Crnogorskog operatera tržišta električne energije (COTEE) za narednu godinu.

Ukupni prihodi COTEE planirani su u iznosu od 960,15 hiljada eura i odnose se na prihode od regulisane djelatnosti (813,96 hiljada) i druge prihode (146,182 hiljade eura). Drugi prihodi uključuju prihode od neenergetske djelatnosti, prihodi od premija, subvencija, donacija...

Poslovni rashodi predviđeni su u iznosu 936,633 hiljade. Oni se sastoje od troškova poslovanja (884,856 hiljada) i troškova amortizacije i rezervisanja od 51,77 hiljada.

Najveće učešće u troškovima poslovanja imaju troškovi zarada i drugih ličnih primanja u iznosu od 529,216 hiljada i zasnovani su na planu da u kompaniji naredne godine bude zaposlen 221 radnik.

“Troškovi bruto zarada i drugih ličnih primanja zaposlenih su projektovani na iznos od 24,31 hiljadu po zaposlenom. Ta kategorija troškova obuhvata dnevnice u zemlji i inostranstvu za službena putovanja, troškove prevoza, naknade za rad u komisijama, jubilarne nagrade i ostale lične rashode za zaposlene. Ta rashodna stavka obuhvata i planirane troškove naknade za rad članova odbora direktora u iznosu 16.560 i dvije hiljade eura pomoći zaposlenima,” navodi se u izvještaju.

U poslovnom planu je objašnjeno da COTEE ne posjeduje svoj prostor za rad, već djelatnost obavlja u iznajmljenom prostoru.

“U tom smislu od izuzetnog značaja je nabavka poslovnog prostora čemu će se posvetiti posebna pažnja u 2017. godini. U finansijskom smislu to bi imalo pozitivan efekat jer bi se umjesto novca za dugoročnu zakupninu iznajmljenog prostora obezbijedili uslovi za rad u sopstvenom prostoru i postigle značajne uštede,” navodi se u planu.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici imenovala Srđana Spajića za vršioca dužnosti generalnog sekretara u Ministarstvu vanjskih poslova, dok je Tijana Prelević ponovo izbrana za v.d. generalnog direktora Direktorata za rad u Ministarstvu rada.

Aleksandar Dajković rukovodiće Centrom za konzervaciju i arheologiju do izbora novog direktora.

Bonus video: