U Easyjetu zadovoljni, iz Britanije prevezli oko 27.000 putnika

Uz irski Ryanair i mađarski Wizz Air - koji lete iz Podgorice prema pet destinacija u Velikoj Britaniji, Italiji i Njemačkoj, EasyJet je treći veliki niskobudžetni avioprevoznik koji je uspostavio saobraćaj sa Crnom Gorom, ali preko aerodroma Tivat
0 komentar(a)
Easyjet, Foto: Siniša Luković
Easyjet, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.10.2016. 18:36h

Na aerodromu Tivat danas će se obaviti posljednje ovogodišnje rotacije aviona najveće britanske lou-kost aviokompanije EasyJet, koja je ove sezone premijerno letjela između Velike Britanije i Crne Gore.

Uz irski Ryanair i mađarski Wizz Air - koji lete iz Podgorice prema pet destinacija u Velikoj Britaniji, Italiji i Njemačkoj, EasyJet je treći veliki niskobudžetni avioprevoznik koji je uspostavio saobraćaj sa Crnom Gorom, ali preko aerodroma Tivat.

Komercijalna direktorica EasyJeta za Veliku Britaniju Eli Gejvord, kazala je da su veoma zadovoljni postignutim u prvoj godini poslovanja sa Crnom Gorom.

„Na liniji London - Tivat imali smo ukupno nešto oko 10.500 putnika, dok smo na liniji Mančester - Tivat prevezli skoro 16.000 putnika”, rekla je Gejvord „Vijestima“.

Podsjetila je da je sezonska linija iz Mančestera za Tivat počela da saobraća 27. marta, dok je linija za London krenula tek 16. juna.

Prema njenim riječima, prosječan loud faktor (popunjenost putničke kabine aviona) na linijama za Tivat im je bio visokih 89 odsto, a obje linije saobraćale su dva puta nedjeljno, avionima tipa „airbus A-319“ i „airbus „A-320“.

Gejvord je „Vijestima“ potvrdila da će EasyJet i dogodine sezonski letjeti iz Londona i Mančestera dva puta nedjeljno za Tivat.

“Linija između londondskog aerodroma Getvik i Tivta počeće ranije nego ove godine - 27. marta, a saobraćaće dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i četvrtkom. Linija iz Mančestera kreće 26. marta, a avioni će iz tog grada za Tivat letjeti srijedom i nedjeljom. Obje linije saobraćaće do kraja okrobra naredne godine”, kazala je Gejvord.

Ona je dodala da su u toj kompaniji veoma zadovoljni uslugama koje im je pružao tivatski aerodrom i saradnjom sa menadžmentom tivatske vazdušne luke.

EasyJet traži veoma kratak period za opsluživanje aviona, iskrcaj i ukrcaj putnika i prtljaga i snabdijevanje aviona gorivom - sve zajedno za samo pola sata, što je u uslovima velikih ljetnjih gužvi na tivatskom aerodromu veliki izazov za aerodromsku operativu.

“Imamo veoma dobre odnose sa timom na tivatskom aerodromu i sa njima blisko sarađujemo da se naše operacije na tom aerodromu efektno obavljaju, kako bi našim putnicima putovanje učinili što lakšim i prijatnijim”.

Bonus video: