SNP: Opštine su nam dužne 100.000

"Dug za poreze i doprinose je nastao prije 2014. godine i od tada do danas SNP je državi Crnoj Gori platio tačno 304.902 eura poreza i doprinosa"
0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.10.2016. 11:35h

Povodom teksta "Milić SNP doveo i na crnu listu", koji je objavljen u “Vijestima” 21. oktobra reagovali su iz Medijskog centra SNP-a.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Kolege poreski dužnici, zaista u petostruko većem iznosu nego što je SNP (ako je tačna informacija iz istog dokumenta da ste državi dužni više od pola miliona eura) pozivamo vas da radi objektivnog i tačnog informisanja javnosti na istom mjestu i opremi, u skladu sa Zakonom o medijima, objavite ovo reagovanje SNP-a.

Dug za poreze i doprinose je nastao prije 2014. godine i od tada do danas SNP je državi Crnoj Gori platio tačno 304.902 eura poreza i doprinosa.

Drugo, suštinski dug ne postoji, jer SNP samo od pet lokalnih samouprava potražuje iznos koji je značajno veći od 100.000 eura i kojim bi se u potpunosti izmirile naše obaveze.

U pitanju su opštine Pljevlja, Bijelo Polje, Budva, Kolašin i Herceg Novi.

Dakle, naše, kako vi kažete, prisustvo na crnoj listi je isključivo posljedica nepostupanja po zakonu različitih državnih i više lokalnih organa vlasti.

Odgovor novinara biće objavljen sjutra

Bonus video: