Milić doveo SNP na crnu listu

Poreska uprava od jula 2013. godine objavljuje listu poreskih dužnika upravo nakon što je Skupština na predlog poslanika SNP-a izmijenila Zakon o poreskoj administraciji kojim je omogućeno da se javnost obavještava ko za poreze duguje državi najviše novca
78 pregleda 25 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2016. 06:13h

Socijalistička narodna partija (SNP) duguje državi 107,69 hiljada eura po osnovu poreza i doprinosa za plate zaposlenih. Partija kojom od 2006. rukovodi lider Srđan Milić zbog duga državi našla se na novoj listi poreskih dužnika koju je juče objavila Poreska uprava.

Poreska uprava od jula 2013. godine objavljuje listu poreskih dužnika upravo nakon što je Skupština na predlog poslanika SNP-a izmijenila Zakon o poreskoj administraciji kojim je omogućeno da se javnost obavještava ko za poreze duguje državi najviše novca.

Finansije nekada najjače opozicione partije, koja će sada imati svega tri poslanika, bile su u žiži javnosti prošle godine kada je DRI utvrdila da je Milić pozajmio partiji 12.729 eura, pravdajući to potrebom likvidnosti računa stranke i time prekršio Zakon o finansiranju političkih partija.

Tada je navedeno i da je Milić dobio ovlašćenje da koristi partijske platne kartice preko kojih je potrošeno 25.481 euro.

Bonus video: