Crna lista: Ovo su najveći poreski dužnici

Na listi su i kompanije nekada velikih biznismena poput Dragana Brkovića čija grupa firmi ukupno duguje državi 9,1 milion eura. Na crnoj listi su njegove firme Vektra Montenegro, Vektra Jakić, Vektra Nord i Vektra optel
136 pregleda 11 komentar(a)
Miločerski park, Foto: Savo Prelević
Miločerski park, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2016. 06:07h

Na novoj listi Poreske uprave najveći poreski dužnik je i dalje pljevaljski Rudnik uglja koji državi duguje 15,7 miliona eura od čega za doprinse zaposlenima 14,1 milion.

Na drugom mjestu nalazi se državni avioprevoznik Montenegro erlajns koji duguje 13,5 miliona i sve za poreze i doprinose.

“Radoje Dakić” je treći sa 10,35 miliona.

Na listi su i kompanije nekada velikih biznismena poput Dragana Brkovića čija grupa firmi ukupno duguje državi 9,1 milion eura. Na crnoj listi su njegove firme Vektra Montenegro, Vektra Jakić, Vektra Nord i Vektra optel.

Ave Marija Kolčević duguje 7,29 miliona, Merkur iz Budve sa 4,9 miliona...

Na spisku dužnika nalazi se i nekoliko firmi u vlasništvu biznismena Duška Kneževića koje ukupno duguju 2,04 miliona eura (fabrika vode Lipovo, Univerzitet Mediteran, Televizija Atlas, bolnica Meljine).

Biznismen Danilo Petrović duguje državi 1,79 miliona eura (Cijevna komerc, Montenegro premier).

Rokšed duguje 1,3 miliona, Bjelasica Rada dva miliona.

Firma Work finder koja je nedavno kupila 6.000 kvadrata zemljišta u Miločerskom parku od Prve banke, duguje državi 1,35 miliona.

Državne firma Željeznička infrastruktura duguje 3,2 miliona, Željeznički prevoz 2,7 miliona, Održavanje željezničkih sredstava 1,5 miliona, a Vlada im je prošle godine plaćala rate za kredite što će morati da uradi i ove godine.

Na spisku dužnika su i državne Plantaže koje duguju 3,1 milion.

Luka Bar, u kojoj država sada prodaje 30 odsto svog akcijskog kapitala, duguje 710,8 hiljada za poreze i doprinose na zarade zaposlenima.

Bonus video: