Iz Pošte odgovorili Sjekloći: Otkriće nije vrijedno pažnje

"Prinuđeni smo da reagujemo na navode Stojana Sjekloće, bivšeg direktora Centra za prihvat tražilaca azila u Srbiji, koji očigledno, pod sopstvenim unutrašnjim pritiskom, nije ocjenjivao i predstavio rad naše kompanije, već priznao javno ono što ga godinama unazad mu"
248 pregleda 1 komentar(a)
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.10.2016. 20:02h

Povodom juče objavljenog teksta u ,,Vijestima” pod naslovom “Sjekloća: Slike najbolje govore“, reagovala je Služba za odnose s javnošću Pošte.

“Prinuđeni smo da reagujemo na navode Stojana Sjekloće, bivšeg direktora Centra za prihvat tražilaca azila u Srbiji, koji očigledno, pod sopstvenim unutrašnjim pritiskom, nije ocjenjivao i predstavio rad naše kompanije, već priznao javno ono što ga godinama unazad muči kada su u pitanju sklonosti prema nepotističkom menadžmentu, falsifikovanju obrazovnih i putnih isprava, zloupotreba materijalnih sredstava za uređenje objekata, mobingu zaposlenih i zlostavljanju korisnika. Iz tog razloga se ne može očekivati bilo kakva iskrena briga za naše zaposlene i stvaranje adekvatnih sektorskih struktura kompanije, a da o kvalifikacijama za ustanovljavanje informatičkog sektora i ne pominjemo.

Ukazujemo da Pošta ima 141 poslovnicu i značajan broj poslovnih objekata. Pošta se trudi da objekte održava u skladu sa mogućnostima i saglasno godišnjim programom rada. Stoga, 'epohalno otkriće ' g. Sjekloće da nekoliko kancelarije treba okrečiti i nije nepravilnost koja zavređuje pažnju, posebno kad se ima u vidu broj kancelarija kojima Pošta raspolaže. Period od 2013. do polovine 2016, na koji se gospodin Sjekloća poziva kao vrijeme tokom kojeg je prof. dr Igor Radusinović predsjednik Odbora direktora, karakteriše rast prihoda od preko milion eura, sa tendencijom da 2016. po prihodima bude rekordna godina. To je ključni meritoran parametar za ocjenu rada odbora direktora Pošte, izvršnog menadžmenta i svih zaposlenih.

Radi javnosti, napominjemo da je vođenje kadrovske politike u isključivoj nadležnosti izvršnog direktora i menadžmenta, a ne odbora direktora. Crna Gora je pravna država sa izgrađenim institucijama, te preporučujemo Sjekloći, da se u slučaju da je 'otkrio' nepravilnosti, pored medija, obrati nadležnim institucijama. Pošta ima u ovom periodu značajne poslovne aktivnosti i neće dozvoliti da ovakvi 'pokušaji' remete uredno izvršavanje obaveza”.

Bonus video: