Marković: Vlada podržava nezavisnost institucija

"Tužilaštvo, sudovi, regulator finansijskog sistema i organi za sprovođenje zakona treba i moraju da rade bez uticaja i pritiska"
2588 pregleda 9 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada ne arbitrira o nadležnostima već snažno podržava nezavisnost institucija i samostalnost u njihovom radu, poručeno je iz kabineta premijera Duška Markovića predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću.

Knežević je uputio Markoviću otvoreno pismo, povodom kako je naveo, stalnih pritisaka državnih organa na zaposlene u kompanijama iz sistema Atlas Grupe.

"Želimo da ukažemo na činjenicu da je Crna Gora pravna država sa jasnom podjelom nadležnosti organa i institucija. Tužilaštvo, sudovi, regulator finansijskog sistema i organi za sprovođenje zakona treba i moraju da rade bez uticaja i pritiska kojem su u vašem slučaju izloženi kroz neprimjerenu i neprihvatljivu kampanju vaše kompanije, pojedinih medija i političkih stranaka", navodi se u saopštenju iz kabineta premijera.

Dodaje se da "Vlada ostaje posvećena poštovanju zakona, snaženju institucija, očuvanju finansijske i ekonomske stabilnosti i obezbjeđivanju razvoja zemlje".

Bonus video: