Poništili oglas za dodjelu koncesija za Visočicu

Ministarstvo je odlučilo da poništi oglas zbog neispravnih ponuda preduzeća „Šišković“ iz Danilovgrada i konzorcijuma koji čine danilovgradska firma Visso i italijanske Bartoli e Ottaviano snc i Marble Stone srl
0 komentar(a)
dokumenta, tender, Foto: Shutterstock.com
dokumenta, tender, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.10.2016. 10:30h

Ministarstvo ekonomije poništilo je oglas za dodjelu koncesija za eksploataciju arhitektonsko-građevinskog, odnosno ukrasnog i tehničko-građevinskog kamena sa ležišta Visočica u Opštini Danilovgrad, jer su dostavljene ponude bile neispravne.

Ministarstvo je odlučilo da poništi oglas zbog neispravnih ponuda preduzeća „Šišković“ iz Danilovgrada i konzorcijuma koji čine danilovgradska firma Visso i italijanske Bartoli e Ottaviano snc i Marble & Stone srl.

Ministarstvo je početkom juna pozvalo zainteresovane da do kraja tog mjeseca dostave ponude na oglas za dodjelu ugovora o koncesiji za eksploataciju mineralnih sirovina arhitektonsko, odnosno tehničko građevinskog kamena sa ležišta Visočica.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imala su domaća ili strana preduzeća, preduzetnici, pojedinci, ali i konzorcijum ili neki drugi oblici poslovnog povezivanja.

Kada su u pitanju kriterijumi na osnovu kojih su vrjednovane ponude, ponuđeni procentualni iznos za obračun koncesione naknade i obim godišnje rudarske proizvodnje bodovan je sa po 30 bodova.

Reference ponuđača su bodovane sa 20 poena, kvalitet poslovnog plana i efekti na zapošljavanje i ekononomski razvoj sa deset, a finansijski aspekti koji se odnose na prosječni bruto prihod i profit u posljednje tri godine sa po pet bodova.

Ponuđači su, kao uslov za učešće na javnom nadmetanju, morali prethodno otkupiti tendersku dokumentaciju, dok je kao dokaz objezbijeđenja ponude predviđeno dostavljanje bankarske garancije na iznos od pet hiljada EUR, naplative na prvi poziv, bez prava prigovora.

Koncesioni akt o mineralnim sirovinama arhitektonsko odnosno tehničko građevinskog kamena sa ležišta Visočica Vlada je usvojila početkom godine.

Koncesioni akt definiše, odnosno sadrži predmet koncesije, tehnički izvještaj o ležištu Visočica, rok trajanja koncesije, osnovne parametre za ocjenu opravdanosti investicije, mjere za zaštitu životne sredine, opis postupka rekultivacije, unaprijeđenje eneregetske efikasnosti, minimalni početni iznos koncesione naknade, kriterijume za izbor najpovoljnije ponude.

Bonus video: