Knežević upisao pet sajamskih sala

Ministarstvo finansija potvrdilo rješenje katastra, čime je Jadranskom sajmu dozvoljen upis na jednom od najatraktivnijih kompleksa u metropoli turizma
116 pregleda 18 komentar(a)
Hale Budva, Foto: Vuk Lajović
Hale Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.09.2016. 13:33h

Jadranski sajam upisao je pravo svojine nad zemljišnim kompleksom od 22.000 kvadrata na kojem se nalazi pet sajamskih hala.

Time je stavljena tačka na višegodišnji postupak, kojim je kompaniji pod kontrolom biznismena Duška Kneževića osporavano da dotadašnje pravo korišćenja prevede u pravo svojine.

Budvanski katastar sredinom juna donio je rješenje kojim se Jadranskom sajmu dozvoljava da upiše pravo svojine, ali su se na tu odluku žalili bivši vlasnici nacionalizovnog zemljišta.

Potom i drugostepeni organ - Ministarstvo finansija, potvrđuje isto rješenje, čime se Jadranskom sajmu dozvoljava upis na jednom od najatraktivnijih kompleksa u Budvi, nedaleko od Slovenske plaže.

“Nekadašnji OOUR za priređivanje sajmova Jadranski sajam Budva je 16. juna 1975. godine od Opštine Budva kupio pet sajamskih hala i zemljište u funkciji tih objekata površine 22.414 kvadrata na trajno korišćenje. Tom prilikom plaćena je ugovorena kupoprodajna cijena. Tada je zemljište plaćeno prvi put. Usvajanjem Zakona o svojinskoj i upravljačkoj transformaciji Jadranski sajam je otpočeo transformaciju i prva faza je završena u decembru 1995. godine. Druga faza, otkup većinskog paketa akcija, transformacije završena je 2000. godine. Prilikom transformacije plaćena je tržišna cijena zemljišta. Dakle, isto zemljište je ponovo plaćeno, drugi put”, pojsnili su u toj kompniji.

Oni su dodali da je svojinska i upravljačka transformacija Jadranskog sajma izvršena u skladu sa zakonom i da to potvrđuje stav Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja od 1. marta 2005. godine.

“Usvajanjem Zakona o svojinsko-pravnim odnosima za promjenu režima upisa na zemljištu zahtijevano je izdavanje mišljenja Savjeta za privatizaciju i kapitalna ulaganja Crne Gore da je prilikom transformacije plaćena tržišna cijena zemljišta. Za AD Jadranski sajam, traženo mišljenje, izdato je 21. septembra 2015. godine. AD Jadranski sajam, uputio je Upravi za nekretnine - Područna jedinica Budva, zahtjev za promjenu upisa režima korišćenja u režim svojine na zemljištu 7. marta 2014. godine. Upravni postupak je sproveden, kako prvostepeni tako i drugostepeni, rješenje Uprave za nekretnine, PJ Budva od 17. i 22. juna 2016. godine postalo konačno kojim je AD Jadranski sajam stekao pravo upisa svojine na predmetnom zemljištu”, saopštili su iz Jadranskog sajma.

Bonus video: