Skupština odbila da izglasa dnevni red za vanrednu sjednicu o Duvanskom

"Ako nemamo odlučivanje o izvještaju onda imamo činjencu da anketni odbor ostaje i dalje i da njegov izvještaj može služiti kao podloga drugim organima za vršenje određenih radnji"
2 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2016. 14:55h

Skupština je odbila danas da izglasa dnevni red vanredne sjednice koja je zakazana na predlog Aleksandra Damjanovića (SNP) i na kojoj bi se razmatrao izvještaj Anketnog odbora u vezi štete koja je državi i manjiskim akcionarima nanijeta u postupku prodaje Duvanskog kombinata.

Ukupno je glasalo 79 poslanika, od čega, 38 za, 33 protiv, osam uzdržanih, dok su dva bili odsutni DPS i Pozitivna su bili protiv te rasprave, SNP, DF,DEMOS, SDP i poslanici albanske manjine Nik Đeljošaj i Genci Nimanbegu za, dok su uzdržani bili poslanici SD -a, BS-a, HGI i LP.

Glasanju nijesu prisustvovali nezavisni poslanici Dritan Abazović i Novica Stanić.

“Shodno zakonu o parlamentarnoj istrazi da bi anketni odbor prestao sa radom neophodno je da se Skupština izjasni o izvještaju. Ako nemamo odlučivanje o izvještaju onda imamo činjencu da anketni odbor ostaje i dalje i da njegov izvještaj može služiti kao podloga drugim organima za vršenje određenih radnji", kazao je Damjanović.

Bonus video: