Budi odgovoran: Kažnjeni diskoteka Ekalipsa i kotorska konoba Pod volat

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole podgoričkog Pega tradea, brze hrane Burger, ženskog frizerskog salona i marketa u ulici Mitra Bakića u Podgorici, lokala kod novog mosta u Rijeci Crnojevića, Sajma knjiga – Trg od ćirilice u Herceg Novom, kafića Inex u Igalu i restorana Fishka u Ulcinju
102 pregleda 0 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Printscreen
Budi odgovoran, Foto: Printscreen
Ažurirano: 04.09.2016. 10:43h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 18 primjedbi, na osnovu kojih su izrečene dvije novčane kazne od 1.000 i 3.800 eura.

Inspektori su sa 3.800 eura kaznili diskoteku Ekalipsa u Tuzima zbog neizdavanja fiskalnih računa, dok je kazna od 1.000 eura izrečena konobi Pod volat u Kotoru.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu frizerskog salona u podgoričkom naselju Zabjelo i noćnog kluba Gradska kafana u Podgorici, jer su objekti zatečeni zatvoreni.

Kontrola firme Italing iz Budve je završena, uviđaj za podgorički Elevator još je u toku, dok je prijava da Apartmani “Jovetić” iz Bara ne izdaju fiskalne račune proslijeđena turističkoj inspekciji.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole podgoričkog Pega tradea, brze hrane Burger, ženskog frizerskog salona i marketa u ulici Mitra Bakića u Podgorici, lokala kod novog mosta u Rijeci Crnojevića, Sajma knjiga – Trg od ćirilice u Herceg Novom, kafića Inex u Igalu i restorana Fishka u Ulcinju.

Od ukupno 18 pritužbi, koje su evidentirane od ponedjeljka, tri nijesu dobile odgovor. Pritužbe na koje nije odgovoreno uglavnom su se odnosile na nepropisno parkiranje, nemogućnost prolaska trotoarom zbog žive ograde i zauzimanje puta.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Bonus video: