Vujović: Vlast se služi najgrubljim metodama kada neko pokuša da im skine masku

Potpredsjednik Vlade je ponovio optužbe na račun bivšeg ministra finansija Radoja Žugića
123 pregleda 16 komentar(a)
Milorad Vujović, Foto: Gov.me
Milorad Vujović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 30.08.2016. 15:27h

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milorad Vujović kazao je da će nastaviti sa iznosenjem dokaza i i postavljanjem pitanja koja sadašnja vlast ne voli.

On je ponovio optužbe na račun bivšeg ministra finansija Radoja Žugića:

  • Zašto ste u toku svog mandata učinili tajnim podatke o javnim finansijama, pa umjesto da crnogorskim građanima objasnite gdje se i na koji način troši njihov novac Vi donosite rješenja o proglašavanju tajnim dokumentom evidenciju poreskih dužnika čiji dug u ovom trenutku iznosi preko 777 miliona eura, od čega je prema informaciji koju je usvojila Vlada Crne Gore naplativo samo 236 miliona?
  • Građani Crne Gore očekuju da ih informišete koje ste mjere i aktivnosti preuzeli i koji su učinci za vrijeme Vašeg mandata u naplati poreskog duga, da li se on za taj period povećao ili smanjio i kako to da na vrijeme nije naplaćen dug obveznika u stečaju od skoro 104 miliona, dug pravnih lica kojima je prestala registracija u iznosu od 35,7 miliona i dug fizičkih lica kojima je prestala registracija od preko 60 miliona, nenaplaćeni porez na promet nepokretnosti u iznosu od 49,2 miliona i dug privrednih društava u iznosu od preko 100 miliona eura?

Vujović je saopštio da poznato je da se vlast služi najgrubljim metodama kada neko pokuša da im skine masku i predstavi ih javnosti u pravom svjetlu. Pojednini mediji objavili su da je Vujović kao odgovorno lice u kompaniji „Mikulić company“ koja duguje državi 146.000 eura poreza.

"Sa preduzećem „Mikulić company“ sa Cetinja Ul. Balšića Pazar broj 1 nemam nikakve veze od 22. marta 2012. godine kada sam ugovorom o prodaji osnivačkog dijela uz istupanje dosadašnjeg osnivača kao prodavca i pristupanju kupca sa istim imenom i prezimenom kao novog osnivača prenio prava vlasništva, odnosno osnivački udio u iznosu od 100 odsto, kao i ovlašćenje za zastupanje koje je prenijeto u cjelosti novom vlasniku. Ugovorom o prodaji osnivačkog udjela broj I Ov br. 337 od 26. 03. 2012. godine je precizirano da za sve dosadašnje i buduće obaveze društva, odgovara društvo sopstvenom imovinom i novi osnivač društva. Pomenutim ugovorom je ostala je obaveza novog osnivača da izvršene promjene ugradi u Statut društva i da dostavi Centralnom registru privrednog suda prijavu za registraciju promjena. To što sam nakon 22. marta 2012. godine nečijom greškom ostao na evidenciji CRPS-a kao ovlašćeni zastupnik samo govori o ažurnosti ove državne administracije kojoj svojim učešćem u Vladi izbornog povjerenja i želim da stanem na put", saopštio je Vujović.

On je istakao i da je iznenađen neprofesionalnošću pojedinih medija, te da će razmotriti dalju saradnju sa njima.

Bonus video: