Za odbojku ni cent otkad su Marovići "pali"

Sponzori su se godinama utrkivali da pomognu klubu, dok protiv Marovića nije pokrenuta istraga...
179 pregleda 25 komentar(a)
Marovići odbojka, Foto: Boris Pejović
Marovići odbojka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.08.2016. 06:44h

Bord direktora Hotelske grupe (HG) “Budvanska rivijera”, odložio je donošenje odluke o izdvajanju 120.000 eura za sport, koja je godinama unazad uplaćivana istoimenom odbojkaškom klubu (OK).

OK Budvanska rivijera, na čijem se čelu i dalje nalazi Miloš Marović, sin nekadašnjg predsjednika Borda direktora “Budvanske rivijere” i potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, moraće da sačeka da hotelska grupa uradi strategiju kojom bi trebalo da bude definisano koliko će novca dati klubovima i pojedincima.

Trofejni OK godinama unazad je, zajedno sa fudbalskim klubovima Mogren i Petrovac, bio jedan od privilegovanih, pa su se sponzori praktično utrkivali da pomognu klubu, u kome je mlađi Marović igrao, a potom preuzeo rukovođenje. I tada su, međutim, igračima kasnile plate, a dio zarada se “prebijao” i davanjem nekretnina...

Hotelska grupa, kojom je gotovo deceniju upravljao Svetozar Marović, bila je ključni sponzor budvanskih odbojkaša.

Nakon tužilačkih istraga, u okviru kojih su i otac i sin zaključili sa Specijalnim tužilaštvom ugovore o sporazumnom priznanju krivice - da su bili dio kiminalne grupe koja je nanijela višemilionsku štetu Budvi, OK ove godine nije dobio ni cent ni od Opštine, ni od HG “Budvanska rivijera”.

Na čelu Borda direktora HG “Budvanska rivijera” sada je Saša Radović.

“Kao društveno odgovorna kompanija, koja je to potvrdila brojnim izdvajanjima, posebno kada su mladi i sport u pitanju, HG 'Budvanska rivijera' je u finansijskom planu za ovu godinu opredijelila 120.000 eura za podršku sportu. Kompanija već godinama podržava OK Budvanska rivijera, čije ime klub nosi, a koji je zahvaljujući toj saradnji, danas najtrofejniji budvanski klub, višestruki prvak Crne Gore i osvajač kupa, uspješan učesnik evropskih takmičenja”, odogovoreno je “Vijestima” iz HG “Budvanska rivijera”.

Istakli su da su “zauzeli stav” da je neophodno napraviti strategiju koja će “podrazumijevati širi pristup podršci sportskim klubovima, kako ekipama tako i individualnim sportistima”, imajući u vidu ulogu koju sport ima u “promovisanju destinacije”.

“Kako bi ipak limitirana sredstva bila pravedno raspoređena sa najvećim efektom za kompaniju i za zajednicu. Posljedica toga je privremeno odlaganje sa dnevnog reda rasprave o podršci pojedinačnim klubovima”, pojasnili su iz najveće crnogorske hotelske kompanije”.

OK Budvanska rivijera od Opštine je dobijao godišnje 210.000 do 250 hiljada eura.

Budžetom za 2016. predviđeno je da klub dobije nešto više od 200.000 eura, ali još nije donesena odluka o raspodjeli novca za ukupno 38 sportskih klubova, koliko ih je na opštinskim jaslama.

Miloš Marović podnio ostavku prije 10 mjeseci, ali je klub ne prihvata

Miloš Marović je prije 10 mjeseci podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba Budvanska rivijera, odmah nakon što je protiv njega otvorena tužilačka istraga.

Skupština kluba, međutim, nije željela da pihvati da se sa tog mjesta povuče mlađi Marović, koji je godinama uspijevao da obezbijedi novac za funkcionisanje kluba. Njegova ostavka nije usvojena, pa se Marović još nalazi na čelu kluba u kojem je i dalje aktivan.

Poput ostalih budvanskih, i odbojkaški klub kuburi sa finansijama, zbog čega se kasni i sa isplatama zarada igračima.

Bonus video: