Vujović: Objaviti sve o Buljarici

Kako dodaje Vujović, ovo dobija na značaju jer je Planu privatizacije za 2016. godinu predviđeno da javni poziv mora biti strukturiran da obuhvata samo prodaju zemljišta u državnoj svojini, a u njemu su navedne nepokretnosti na kojima postoji suvlasništvo države i fizičkih lica.
54 pregleda 1 komentar(a)
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.08.2016. 18:32h

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović očekuje donošenje rješenja o ukidanju tajnosti podataka koji se odnosi na postupak valorizacije lokaliteta Buljarica.

On je podsjetio da je Savjetu za privatizaciju ovaj zahtjev upućen 25. jula ove godine.

“Ukidanje rješenja, kojim je određena tajnost postupka pripreme i održavanja međunarodnog tendera za valorizaciju lokaliteta Buljarica, neophodno je zbog prava crnogorske javnosti da zna kakva je namjena određena ovom turističkom biseru. Savjet za privatizaciju nema osnova da prikriva podatke koji se odnose na sastav Tenderske komisije, tendersku dokumentaciju sa pratećim materijalom, izvještaj pravnog savjetnika o ponudi i Nacrt ugovora o dugoročnom zakupu-prodaji”, ocijenio je Vujović.

Kako dodaje, ovo dobija na značaju jer je Planu privatizacije za 2016. godinu predviđeno da javni poziv mora biti strukturiran da obuhvata samo prodaju zemljišta u državnoj svojini, a u njemu su navedne nepokretnosti na kojima postoji suvlasništvo države i fizičkih lica.

“Pored ovog, o prenosu prava raspologanja na nepokretnostima s Opštine Budva i Opštine Bar na Vladu nijesu navedni jasni pravni osnovi. Dodatnu sumnju izaziva postupak utvrđivanja nepokretnosti koje su u državnoj svojini, a koje su predmet tendera”, saopštio je Vujović.

Prema njegovim riječima, u pripremi postupka nijesu tačno navedeni listovi nepokretnosti zbog čega je pogrešno određena površina predmeta tendera, i pogrešno procijenjena njegova vrijednosti. Posebnu okolnost, kako kaže, predstavljaju nepokretnosti sa zabilježbom.

Katarska kompanija CDCIC jedina je dostavila ponudu za valorizaciju Buljarice. Prema nezvaničnim informacijama, finansijski dio ponude biće otvoren u septembru.

Bonus video: