PRAVO UČEŠĆA IMAJU SVI PRIVREDNI SUBJEKTI

Raspisan konkurs „UPCG nagrada za društveno odgovorno poslovanje“

Cilj “UPCG nagrade za DOP“ je promovisanje primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takav pristup poslovanju osmišljavaju i primjenjuju.
2 komentar(a)
Unija poslodavaca logo, Foto: Unija poslodavaca
Unija poslodavaca logo, Foto: Unija poslodavaca
Ažurirano: 10.08.2016. 11:21h

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) treću godinu zaredom organizuje dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP), pod nazivom "UPCG nagrada za DOP".

Konkurs je otvoren od 10. avgusta do 30. septembra 2016. godine, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori.

Cilj “UPCG nagrade za DOP“ je promovisanje primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takav pristup poslovanju osmišljavaju i primjenjuju.

Prema propozicijama, nagrade se dodjeljuju u tri kategorije preduzeća: 1. mala (do 50 zaposlenih), 2. srednja (do 250 zaposlenih), 3. velika (preko 250 zaposlenih).

Po navedenim kategorijama, UPCG će dodijeliti ukupno 10 nagrada i to u sljedećim oblastima: 1. briga za zaposlene, 2. briga za životnu sredinu i 3. briga za zajednicu. Takođe, preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje u svim navedenim oblastima, UPCG će dodijeliti Veliku nagradu.

Od pristiglih prijava, Evaluacioni odbor će izabrati najbolje primjere dobre prakse za svaku oblast DOP-a (briga za zaposlene, briga za životnu sredinu, briga za zajednicu), kao i za svaku kategoriju poslodavaca (mala, srednja, velika preduzeća). Svečana ceremonija dodjele „UPCG nagrada za DOP“ biće održana sredinom novembra 2016. godine.

Kompanije koje žele da apliciraju za “UPCG nagradu za DOP”, treba da popune Prijavni formular i pošalju ga na e-mail adresu UPCG office@poslodavci.org i to do petka 30. septembra 2016. godine. Obrazac za prijavu i dodatne informacije po navedenom konkursu nalaze se na web sajtu UPCG www.poslodavci.org.

Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane. Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri (3) projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nisu završeni prije 01.01.2016. godine.

Preporučujemo za Vas