Vujović: Vlada da razmotri probleme radnika Tosčelika

Iz Kabineta Vujovića je saopšteno da se radnicima Tosčelika duguju otpremnine, a treba im i uplatiti poreze i doprinose na isplaćene zarade za period od pet i po mjeseci
4 komentar(a)
Milorad Vujović, radnici Toščelik, Foto: Gov.me
Milorad Vujović, radnici Toščelik, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.08.2016. 10:46h

Potpredsjednik Vlade, Milorad Vujović, predložiće da izvršna vlast, na nekoj od narednih sjednica, razmotri pitanje rješavanja problema radnika nikšićkog Tosčelika.

Vujović je danas, na sastanku sa predstavnicima 48 radnika Tosčelika Željkom Perovićem i Mijom Kuzmanom, kazao da je spreman da za vrijeme svog mandata predloži da Kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem u saradnji sa ministarstvima finansija, saobraćaja i pomorstva, ekonomije, na nekoj od narednih sjednica razmotri pitanje rješavanja problema zaposlenih.

Iz Kabineta Vujovića je saopšteno da se radnicima Tosčelika duguju otpremnine, a treba im i uplatiti poreze i doprinose na isplaćene zarade za period od pet i po mjeseci.

Predstavnici radnika su, kako se navodi, upoznali Vujovića o njihovim ranijim posjetama ministrima koji su im obećavali isplatu otpremnina, ali ništa od obećanog, prema njihovim riječima, nije ostvareno.

Turski Tosčelik je dio Tosyali grupe koja je u maju 2012. godine na javnom nadmetanju kupila Željezaru, u kojoj je bio uveden stečaj, za 15,1 milion eura.

Bonus video: