Menadžment ne posluje u interesu kompanije

"Ukazano je na loš status zaposlenih, kojima od 2008. godine nijesu povećavana primanja u skladu sa granskim kolektivnim ugovorom“
5 komentar(a)
Institut dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Institut dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.08.2016. 14:06h

Menadžment Instituta "Simo Milošević" ne posluje u interesu kompanije, čime je ne čini atraktivnom za potencijalnog investitora, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade, Milorada Vujovića i advokata sindikalne organizacije tod preduzeća.

Opunomoćeni predstavnici sindikalne organizacije Instituta, koja broji 650 zaposlenih i 100 sezonski angažovanih radnika, advokati Jovan Samardžić i Boris Vujović, kazali su da su, nakon razgova sa predstavnicima menadžmenta, zabrinuti za budućnost te kompanije.

"Ukazano je na loš status zaposlenih, kojima od 2008. godine nijesu povećavana primanja u skladu sa granskim kolektivnim ugovorom“, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade.

Na sastanku je ocijenjeno da preduzete aktivnosti trenutnog menadžmenta vode ka potpunom urušavanju poslovanja Instituta.

"Popunjenost kapaciteta na godišnjem nivou je od 32 do 37 odsto, iako se zna da se samo od Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) obezbijeđuje 110 hiljada posjeta koje idu i do 55 odsto popunjenosti kapaciteta. To ukazuje na skrivenu namjeru menadžmenta da pod izgovorom izmirenja ranijih dugovanja, žele da na mala vrata uvedu u stečaj jedan od najznačajnih zdrastvenih objekata u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Iz Kabineta potpredsjednika Vlade su podsjetili da se radi se o zdrastvenom objektu koji u svom posjedu ima 200 hiljada kvadrata uz samu obalu i 80 hiljada kvadrata hotelskog kapaciteta.

Institut "Simo Milošević" četiri puta je, bezuspješno, nuđen na prodaju. Britansko-američki konzorcijum International Wellness Group (IWG) jedini je dostavio ponudu na posljednji tender, nakon čega je u novembru prošle godine potpisan kupoprodajni ugovor sa predstavnicima Vlade.

Ugovor je raskinut u maju, jer IWG nije realizovao ugovorne obaveze koje je trebalo da ispuni u roku od šest mjeseci od potpisivanja ugovora, što je bio uslov za zatvaranje transakcije.

IWG je na četvrti tender za prodaju 56,48 odsto državnih akcija Instituta ponudio nešto više od deset miliona eura.

Bonus video: