Milošević: VDT da preispita rješenje Specijalnog tužilaštva

"Od Specijalnog tužilaštva nijesam dobio obrazloženje na osnovu kojih radnji su zaključili da ne postoji osnov i koje radnje su preduzete u postupku"
70 pregleda 3 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: Savo Prelević
Rade Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2016. 09:50h

Direktor Zavoda za zapošljavanje po Lex specialisu Rade Milošević (URA) podnio je Vrhovnom državnom tužilaštvu pritužbu radi preispitivanja rješenja Specijalnog državnog tužilaštva o odbacivanju krivične prijave protiv bivše direktorice Zavoda Vukice Jelić i poslanik DPSa-a Zorana Jelića.

On od VDT-a traži da preispita rješenje Specijalnog državnog tužilaštva o odbacivanju krivične prijave protiv Vukice i Zorana Jelića u pogledu izvođenja dokaza koje je priložio, jer smatra da oni nijesu na adekvatan način vrednovani i da ukazuju na postojanje osnovane sumnje da je krivično djelo počinjeno.

"Takođe, predlažemo da državni tužilac ispita aktuelnog direktora Zavoda. Napominjem da od Specijalnog tužilaštva nijesam dobio obrazloženje na osnovu kojih radnji su zaključili da ne postoji osnov i koje radnje su preduzete u postupku. Prijavom sam zahtijevao da budem ispitan, što nije urađeno, kao i da Tužilaštvo službenim putem zatraži dodatnu dokumentaciju koja bi dokazala sumnje, što takođe nije urađeno. Imajući u vidu navedeno, molim vas da se preispita navedeno rješenje Specijalnog državnog tužilaštva", naveo je Milošević u pritužbi.

Milošević je podsjetio da je 4. jula ove godine podnio krivičnu prijavu protiv Vukice Jelić zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj i nesavjesno obavljala dužnost tako što je dozvolila Zoranu Jeliću da obavlja posao samostalnog savjetnika za koordinaciju i praćenje procesa rada u Sektoru za razvoj ljudskih resursa, koordinaciju i praćenje procesa rada u Zavodu za zapošljavanje i isplatu zarada i ostalih ličnih primanja, uprkos tome što on nije obavljao redovne radne obaveze i dolazio na posao.

"Na taj način mu je omogućila nezakonito pribavljanje imovinske koristi samo u 2016. godine od 4.253,68 eura, a za period, za koji se sumnja da nije obavljao radne obaveze i nije dolazio na posao, od polovine 2012 do maja 2016, za preko 39.000 eura i direktno oštetila budžet Zavoda čime je počinila krivična djela iz članova 416 i 417 Krivičnog zakonika“, navedeno je u obrazloženju.

Protiv Zorana Jelića prijava je podnijeta zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i nesavjesno obavljao dužnost jer nije obavljao redovne radne obaveze na mjestu samostalni savjetnik i nije dolazio na posao, a za čitavo vrijeme je uredno primao zaradu i ostala lična primanja, pa je na taj način nezakonito za sebe pribavio imovinsku korist čime je počinio krivična djela iz članova 416 i 417 Krivičnog zakonika.

Specijalno državno tužilaštvo je 22. jula odbacilo je navedenu prijavu Rješenjem Kt-S broj 196/16.

"Zahtijevam da preispitate navedeno Rješenje Specijalnog državnog tužilaštva o odbacivanju krivične prijave protiv Vukice i Zorana Jelića u pogledu izvođenja dokaza koje sam priložio, jer cijenim da isti nisu na adekvatan način vrednovani i da ukazuju na postojanje osnovane sumnje da je krivično djelo počinjeno. Takođe, predlažemo da državni tužilac ispita aktuelnog direktora Zavoda. Napominjem da od Specijalnog tužilaštva nijesam dobio obrazloženje na osnovu kojih radnji su zaključili da ne postoji osnov i koje radnje su preduzete u postupku. Prijavom sam zahtijevao da budem ispitan, što nije urađeno, kao i da Tužilaštvo službenim putem zatraži dodatnu dokumentaciju koja bi dokazala sumnje, što takođe nije urađeno. Imajući u vidu navedeno, molim vas da se preispita navedeno Rješenje Specijalnog državnog tužilaštva.

Bonus video: