Lazović i Vujović iznijeli konačne stavove oko A2A

Lazović je u odgovoru ocijenio da prvi predlog predstavnika opozicije predstavlja pravno nejasan koncept i da je naročito sporan sa aspekta implementacije u postojeći Akcionarski ugovor
1 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Gov.me
Vujica Lazović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 27.07.2016. 17:51h

Potpredsjednci Vlade, Vujica Lazović i Milorad Vujović razmijenili su danas dopise u kojima su iznijeli konačne stavove u vezi sa Predlogom sporazuma sa kompanijom A2A.

Kako je saopšteno iz Vlade, Vujović je u dopisu objasnio da predstavnici opozicije u vladi izbornog povjerenja predlažu da A2A ima obavezu da proda Crnoj Gori koja ima obavezu da kupi od A2A, akcije koje posjeduje u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) po cijeni od 250 miliona eura.

Precizira se u dopisi da će Crna Gora to isplatiti u sedam jednakih godišnjih rata.

U dopisu se navodi da će prva rata biti plaćena u roku od 60 dana od dana zaključenja Aneksa ugovora, a sljedeće rate u roku od 60 dana od dana usvajanja godišnjeg budžeta Crne Gore.

Dodaje se da predstavnici opozicije, ako A2A odbije predlog predstavnika opozicije u Vladi, predlažu odgađanje usvajanja Prijedloga Akcionarskog ugovora do izbora 26. saziva Skupštine Crne Gore i izbora Vlade poslije parlamentarnih izbora.

Lazović je u odgovoru ocijenio da prvi predlog predstavnika opozicije predstavlja pravno nejasan koncept i da je naročito sporan sa aspekta implementacije u postojeći Akcionarski ugovor.

Iz Vlade je saopšteno da je predlog proslijeđen kompaniji A2A, uz poziv da se uvaži hitnost i stav o predlozima dostavi u što kraćem roku.

“Predlog predstavnika opozicije za odgađanje zaključenja ugovora do izbora nove vlade ocijenen je, iz više razloga, kao predlog koji ne obezbjeđuje zaštitu državnih ineteresa Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: