Lekić: Đukanović nije birao opozicione ministre, neće ih ni ocjenjivati

"Očekivanu nespremnost da nešto uradi po pitanju velikog broja dokaza korupcije i kriminala u državnoj administraciji koje su otkrili opozicioni kontrolori, premijer jeftinim političkim trikom prikriva navodnim ocjenjivanjem ministara"
38 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.07.2016. 13:20h

Ministri iz opozicionih redova će nastaviti da javno demontiraju korumpirano-kriminalne segmente u državnim institucijama, a isto tako da kao odgovorne ličnosti doprinesu funkcionisanje sistema na principima pravne države, saopštio je predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

Lekić je komentarisao izjavu premijera Mila Đukanovića sa jučerašnje sjednice Vlade na kojoj je saopštio da je nezadovoljan radom pojedinih ministarstava.

"Očekivanu nespremnost da nešto uradi po pitanju velikog broja dokaza korupcije i kriminala u državnoj administraciji koje su otkrili opozicioni kontrolori, premijer jeftinim političkim trikom prikriva navodnim ocjenjivanjem ministara. Ako mu je do ocjenjivanja neka ocjenjuje kadrove iz svoje partije i tu će imati dosta posla, od kriminalnih vođa i grupa do onih iz specijalnih službi zaduženih za pritiske i podmetanja na još malo nezavisnih institucija kao što je specijalno tužilaštvo", saopštio je Lekić.

Glavni zadatak Đukanovića, kako je dodao, bi bio da iskontroliše samog sebe kao osobu koja se "ovdje i na međunarodnom planu tretira kao najodgovorniji za sliku Crne Gore kao mafijaške države".

"Ministri iz opozicionih redova će nastaviti da javno demontiraju korumpirano-kriminalne segmente u državnim institucijama. A njihov rad, kao i svih drugih koji su angažovanih po Lex specijalisu će ocjenjivati crnogorska javnost i stranke koje su jedino i odlučivale o njihovom izboru", zaključio je Lekić.

Bonus video: