Ponovo propao tender za prodaju hotela Mediteran

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura
135 pregleda 2 komentar(a)
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.07.2016. 12:11h

Na oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela Mediteran, preduzeća Maestraltours, po početnoj cijeni od 33 miliona eura, nije stigla nijedna ponuda.

Stečajni upravnik, Mladen Marković, kazao je na otvaranju ponuda koje je danas bilo zakazano u Privrednom sudu da nije bilo interesovanja za imovinu.

"Naredni oglas biće raspisan do kraja mjeseca, a ponude će moći da se dostavljaju do sredine septembra”, rekao je Marković.

Ponude za imovinu Maestraltoursa mogle su se dostavljati Privrednom sudu danas do 11 sati, a otvaranje je bilo zakazano za 12 sati.

Cijena za luksuzni bečićki hotel od 33 miliona eura uključuje i kupovinu proizvodno-tehnološke i ostale opreme, kao i katastarske parcele od 484 metra kvadratna.

Na prodaju je bila ponuđena i jahta Cranchi Atlantique 40 za 120 hiljada eura.

Stečajna uprava je prodavala i 27 automobila, marke Nisan za ukupno 67,5 hiljada eura, odnosno 2,5 hiljada eura po vozilu.

Ukupna početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosila je oko 33,2 miliona eura.

Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.

Ukupna bruto površina izgrađenih objekata zatvorene površine iznosi 20,83 hiljade metara kvadratnih i 11,92 hiljade kvadrata uređenih otvorenih površina.

Zainteresovani su mogli kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu, a bilo je moguće dostaviti posebno ponude za kupovinu imovine po cjelinama. Ponude za vozila mogle su se dostavljati ukupno za sva vozila ili pojedinačno.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.

Bonus video: