Lamežević: Nova vlast da ispuni obaveze prema bivšim radnicima Solane

Stoga je, kako smatra, vrlo važno da nova vlast za razliku od bivše shvati da je tu da bi poboljšala kvalitet uslova života i rada građana i Ulcinja u cjelosti
2 komentar(a)
Fuad Lamežević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Fuad Lamežević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 13.06.2016. 14:00h

Čelnici Opštine Ulcinj imaju obavezu da nađu rješenje kako bi bivšim radnicima ulcinjske Solane pomogli da ostvare njihova zakonom propisana prava, ocijenjeno je iz Pozitivne Crne Gore.

Predsjednik ulcinjskog Opštinskog odbora Pozitivne, Fuad Lamežević kazao je da bivši radnici ulcinjske Solane traže povezivanje radnog staža, kao i uplatu zaostalih ličnih dohodaka koje su stekli radom i koji im po zakonu pripadaju.

„S obzirom na to da je bivša lokalna vlast više vodila računa o ličnim i partijskim interesima, a potrebe grada i građana koji su je birali stavila u drugi plan, očekujemo od nove lokalne vlasti da počne raditi u interesu onih zbog kojih i obavljaju funkcije i zahvaljujući kojima realizuju vlast i primaju zarade“, naveo je Lamežević u saopštenju.

Stoga je, kako smatra, vrlo važno da nova vlast za razliku od bivše shvati da je tu da bi poboljšala kvalitet uslova života i rada građana i Ulcinja u cjelosti.

„Ulcinj kao značajni privredno-turistički potencijal očekuje od nove vlasti ekonomski zaokret kako bi se smanjio broj nezaposlenih i ubrzao razvoj grada koji je godinama kao turistički centar u zapećku“, rekao je Lamežević.

Bonus video: