Budva: Ništa od Kristala za ovo ljeto

Iz Euromixa su u decembru saopštili da će Budvanskoj rivijeri predati lamelu A1 četiri mjeseca prije roka, odnosno do kraja maja
143 pregleda 3 komentar(a)
Kristal Budva, Foto: Vuk Lajović
Kristal Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.06.2016. 18:28h

Hotelska grupa Budvanska rivijera neće moći ovog ljeta da računa na dio budućeg hotela Kristal rivijera u Petrovcu, koji joj prema ugovoru o zajedničkoj gradnji sa kompanijom Euromix tours trebalo da bude predat na gazdovanje.

”Ugovorom o zajedničkom ulaganju Hotelskoj grupi Budvanska rivijera pripada 25 odsto neto izgrađenog prostora budućeg hotela, potpuno opremljenog za tu kategoriju hotela sa pet zvjezdica. Tih 25 odsto prostora koji pripadaju Hotelskoj grupi locirani su u objektu A - dio objekta - A1 i sa objektom B grade se na zemljištu koje je Hotelska grupa unijela u ovaj projekat“, saopštili su ”Vijestima“ iz Budvanske rivijere.

Oni su dodali da partner po ugovoru nije prije ugovorenog roka predao na upotrebu Budvanskoj rivijeri dio objekta A.

„U ovom trenutku, po informaciji koju imamo nije realno očekivati da će radovi biti završeni do 1. oktobra, imajući u vidu aktuelni period zabrane gradnje na tom lokalitetu i stepen završenosti objekta. Još nije došlo do prolongiranja ugovorenog roka za završetak radova, a da li će do toga doći, zavisi od procjene Budvanske rivijere, uzimajući u obzir interes da se hotel na najatraktivnijoj lokaciji u Petrovcu, potpuno privede namjeni i kako je to Ugovorom definisano. Budvanska rivijera će svoje interese potpuno zaštiti shodno odredbama zaključenog Ugovora i zakonskim propisima“, poručili su iz ove Hotelske grupe.

Iz Euromixa su u decembru “Vijestima” saopštili da će Budvanskoj rivijeri predati lamelu A1 četiri mjeseca prije roka, odnosno do kraja maja.

Ugovor o zajedničkom ulaganju zaključen je krajem maja 2011. Predviđeno je da od ukupno 269 smještajnih jedinica u budućem hotelu, 48 pripadne odvojenom hotelu Kristal i pređe u vlasništvo Budvanske rivijere.

Nakon završetka svih radova, zajedno sa postojećim hotelom Rivijera, hotel „Crystal Rivijera“ će činiti „Resort Rivijera Crystal“. Prema podacima dobijenim od investitora, ukupna najavljena vrijednost investicije je oko 45 miliona eura i do sada je investirano oko 20 miliona eura. Finansiranje projekta je jednim dijelom pokriveno iz kredita njemačkog investicionog fonda DEG.

Planirano otvaranje objekta A i B hotela, prema najavi investitora, je “prelaz trećeg u četvrti kvartal 2016.”, dok će objekat C biti završen do kraja 2017.

Bonus video: