Bivši radnici KAP-a očekuju sastanak sa Konjevićem i Damjanovićem

Bivši radnici KAP-a protestuju od početka marta ispred važnih institucija u Crnoj Gori, tražeći isplatu otpremnina. Zakonom o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a predviđeno je da se za isplatu otpremnina izdvoji 5,45 miliona eura
89 pregleda 0 komentar(a)
bivši radnici KAP, Foto: Zoran Đurić
bivši radnici KAP, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.05.2016. 10:57h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), koji zahtijevaju isplatu otpremnina, trebalo bi danas da se sastanu sa ministrom finansija, Raškom Konjevićem i predsjednikom skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansija i budžet, Aleksandrom Damjanovićem, u vezi sa rješavanjem njihovog problema.

Predstavnik bivših radnika podgoričke fabrike, Nikola Raković, kazao je da očekuju da će sastanak sa Konjevićem i Damjanovićem doprinijeti realizaciji Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a.

"Nakon današnjeg sastanka, dogovorićemo se u vezi sa preduzimanje daljih koraka. Ukoliko se ne ostvari pomak u rješavanju našeg problema, nastavljamo sa svakodnevnim protestima“, rekao je Raković agenciji Mina-business.

On je dodao da se realizacija Zakona ne smije dovesti u pitanje, s obzirom na to da ga predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, podržao dva puta i urgirao da se primijeni.

"Pored Vujanovića, Zakon je podržao i bivši predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, a i poslanici su kazali da se on mora realizovati“, naveo je Raković.

On smatra da je neophodno da i ministri u Vladi ispoštuju usvojeni Zakon, jer su se obavezali na poštovanje zakona i Ustava.

"Zar nije smiješno da mislimo da će stranke koje su učestvovale u donošenju Zakona o fer i slobodnim izborima, te odredbe i ispoštovati, kad taj isti pregovarač ne poštuje zakone koji su donešeni godinu ranije“, pitao je Raković.

On je poručio da će bivši radnici KAP-a nastaviti proteste ukoliko se ne riješi problem isplate otpremnina.

Bivši radnici KAP-a protestuju od početka marta ispred važnih institucija u Crnoj Gori, tražeći isplatu otpremnina.

Zakonom o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a predviđeno je da se za isplatu otpremnina izdvoji 5,45 miliona eura.

Zakon je usvojen u julu prošle godine u Skupštini kao lex specialis.

Bonus video: