Ugovor o privatizaciji Instituta "Simo Milošević" prestao da važi

Iz Tenderske komisije su kazali da IWG nije realizovao obaveze koje je trebalo da ispuni u roku od šest mjeseci od potpisivanja ugovora, što je bio uslov za zatvaranje transakcije
3 komentar(a)
Institut Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Institut Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 18.05.2016. 13:10h

Ugovor o privatizaciji Instituta "Simo Milošević" prestao je da važi zbog neispunjavanja ugovornih obaveza kupca, saopšteno je iz Tenderske komisije.

Tenderska komisija za privatizaciju danas je razmatrala ispunjenost prethodnih uslova za zaključenje transakcije o privatizaciji Instituta i konstatovala da se nijesu stekli uslovi za njeno zatvaranje.

Predstavnici Tenderske komisije su saopštili da je time prestao da važi ugovor koji su u novembru potpisali predstavnici Vlade i londonske International Wellness Group (IWG).

"Menadžment Instituta i Tenderska komisija uložili su maksimalne napore da pribave dokumentaciju i saglasnosti nadležnih organa, kako bi sve obaveze prodavaca iz ugovora bile ispunjene“, navodi se u saopštenju.

Iz Tenderske komisije su kazali da IWG nije realizovao obaveze koje je trebalo da ispuni u roku od šest mjeseci od potpisivanja ugovora, što je bio uslov za zatvaranje transakcije.

IWG je bila jedina kompanija koja je dostavila ponudu na četvrti tender za prodaju 56,48 odsto akcija Instituta. Londonska kompanija je za većinski udio u Institutu ponudila nešto više od deset miliona EUR.

"Zbog neispunjenja obaveza kupca i taj tender nije uspio“, kazali su iz Tenderske komisije.

IWG je, prema ranijim najavama, trebalo da Institut preuzme ovog mjeseca.

Bonus video: