Iz novog duvanskog najavili: Proizvodnja za desetak dana

Investicionim programom je kompanija BMJ Industries prvobitno najavljivala da će tokom prve godine, do izgradnje nove fabrike na Tuškom putu uposliti 55 radnika, a tokom pregovora sa Vladinim predstavnicima taj broj je dodatno povećan za deset
59 pregleda 1 komentar(a)
Isat Boljević, Foto: Savo Prelević
Isat Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.05.2016. 18:58h

Remont mašina u Novom duvanskom kombinatu se privodi kraju i početak proizvodnje cigareta može se očekivati u narednih desetak dana, saopštio je juče predsjednik borda direktora Isat Boljević.

On tvrdi da su navodi da radnici Novog duvanskog kombinata, nijesu prijavljeni na obavezno socijalno i zdravstveno osiguranje, u potpunosti netačni.

“Dana 10. maja 2016. godine, isplaćene su plate zaposlenima za april i u skladu sa zakonom uplaćeni i doprinosi za socijalno i zdravstveno osiguranje. U Novom duvanskom kombinatu trenutno su zaposlena 42 radnika i iznos plata radnika se kreće kao što je i najavljeno od 400 do 1000 eura”, naveo je Boljević, koji je glavni predstavnik investitora kompanije BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

On je najavio dodatno povećanje broja zaposlenih radnika nakon što počne proizvodnja cigareta u dvije smjene.

Investicionim programom je kompanija BMJ Industries prvobitno najavljivala da će tokom prve godine, do izgradnje nove fabrike na Tuškom putu uposliti 55 radnika, a tokom pregovora sa Vladinim predstavnicima taj broj je dodatno povećan za deset.

“Što se tiče izgradnje fabrike, sve ide po planu, kako je i najavljeno. Radovi se izvode. Završetak izgradnje fabrike očekujemo u skladu sa planom - za prvu godinu. Investicija gradnje fabrike iznosiće deset miliona eura”, zaključio je Boljević.

Bonus video: