Kadović poziva inspekciju rada da pomogne radnicima

Iz dva ministarstva su apelovali na radnike „da prekinu štrajk, posebno imajući u vidu činjenicu da se nalaze u radnom odnosu i da redovno primaju zarade na koje se obračunavaju doprinosi“
0 komentar(a)
radnici Željezara štrajk, Foto: Filip Roganović
radnici Željezara štrajk, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.05.2016. 12:03h

Četiri od pet radnika nikšićkog Toščelika (bivše Željezare u stečaju), koji štrajkuju danonoćno glađu od srijede na pločniku pred ulazom u Ministarstvo ekonomije jer im, kako tvrde, zbog administrativnog propusta nije dozvoljen odlazak u prijevremenu penziju, i dalje se tamo nalaze, i u sve su u težem položaju.

Njih je prije pola sata posjetio predsjednik Sindikata Toščelika Petar Kadović koji nije krio nezadovoljstvo zbog činjenice da predstavnici ministarstava ekonomije i rada danima ignorišu ove ljude.

“Niko ne okreće glavu. Pokušali ssmo da stupimo u kontakt sa Inspekcijom rada, ali na broj koji imamo niko se nije javljao. Očigledno je da u nečijom greškom ovi ljudi prije više od godinu ostali bez penzije. Kada već neće problemom da se pozabave ministar Kavarić i ministarka Kovačević pokušaćemo da uključimo Inspekciju rada. Ovom prilikom i apelujem na Inspekciju da se što pozabavi ovim problemom”, kazao je “Vijestima” predsjednik Sindikat Željezare Petar Kadović.

Iz Ministarstva ekonomije i Ministarstva rada su prošle sedmice u zajedničkom saopštenju naveli „da su zaključili da ne postoji pravni osnov za ispunjenje zahtjeva“ četiri radnika koji štrajkuju glađu pred vratima izvršne vlasti.

Iz dva ministarstva su apelovali na radnike „da prekinu štrajk, posebno imajući u vidu činjenicu da se nalaze u radnom odnosu i da redovno primaju zarade na koje se obračunavaju doprinosi“.

Bonus video: